Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lise öğrencilerinin tasarladıkları insansı robot ve köpek ilgi çekti

Samsun Vezirköprü’de düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öne çıkan insansı robot cep telefonuyla komut alıp insan hareketlerini taklit ederken, öğrencilerin geliştirdiği robot köpek ise askeri amaçlar için kullanılabilirliği ile dikkat çekti. Projeler, öğrencilerin robotik ve yazılım alanındaki yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Samsun Vezirköprü'de düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda öne çıkan insansı robot

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na, lise öğrencileri tarafından yaratılan insansı robot ve robot köpek, ziyaretçiler arasında büyük ilgi topladı. Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin katıldığı fuar, özellikle robotik projelerle dikkat çekti. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakkı Yılmaz, öğrencilerinin 1 yıldan fazla süredir üzerinde çalıştığı projelerin başarısından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Tasarlanan insansı robot, cep telefonundan alınan komutlara göre hareket edebiliyor ve karşısındaki kişinin kafa ve kol hareketlerini taklit edebiliyor. 23 motorla donatılmış olan robot, plastik malzemeden üretilmiş olup 22 farklı bölgesini hareket ettirebiliyor. Bluetooth bağlantısı ve kamera yardımıyla insan hareketlerini algılayabilen robot, omuz, kol, parmak, kafa, ağız ve göz gibi organları kontrol edebiliyor.

Diğer bir projede ise öğrenciler tarafından geliştirilen silahlı robot köpek dikkat çekti. Hakkı Yılmaz, robot köpeğin askeri alanda kullanılabilecek ve savaş alanlarında asker kayıplarını azaltmayı hedefleyen bir model olduğunu belirtti. Öğrenciler, bu projeler sayesinde hem robotik hem de yazılım alanında ilerleme kaydetmenin yanı sıra gelecekleri için hedef belirleme konusunda motive olduklarını vurguladılar.

Ankara’da ASELSAN’ın ‘Serhat Radar’ projesinden ilham alan lise öğrencileri, kara
Sıradaki Haber Liseli gençler ürettikleri radar projesini geliştirerek savunma sanayine katkı sağlamak istiyor