Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Ağrı’da “Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları” projesi için imzalar atıldı

    Ağrı Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle SERKA’nın desteklediği “Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları” projesinin sözleşmesi imzalandı. Proje kapsamında öğretmenlerin dijital becerileri geliştirilecek ve eğitim süreçlerine yapay zekâ entegrasyonu sağlanacak. Toplam 60 öğretmenin katılacağı eğitimler, Ağrı’nın farklı ilçelerinde gerçekleştirilecek.

    Ağrı Valiliği ve İl

    Ağrı Valiliği himayesinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen “Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları” projesi, 2025 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında seçilerek destek almaya hak kazandı ve sözleşmesi imzalandı.

    Söz konusu imza töreni, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşti. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca, Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Bilgiç ve SERKA Ağrı Koordinatörü Gökhan Özince katıldı.

    Projenin sözleşmesi, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ile SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca tarafından imzalandı.

    Kökrek, törende yaptığı konuşmada, projenin amacının il genelinde görev yapan öğretmenlerin yapay zekâ araçlarını eğitim süreçlerine etkin bir şekilde entegre etmelerine yardımcı olmak olduğunu belirtti.

    Projede yer alacak 60 öğretmenin pedagojik ve dijital yeterliliklerini arttırarak, yenilikçi ve bireyselleştirilmiş öğretim ortamları oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Kökrek, eğitimlerin bölgede yaklaşık 5.000 kişilik dolaylı etki alanı oluşturması öngörüldüğünü ifade etti.

    Eğitimlerin Ağrı merkezinde gerçekleştirileceğini dile getiren Kökrek, Doğubayazıt, Patnos, Tutak, Diyadin, Eleşkirt, Hamur, Taşlıçay ve il merkezinden öğretmenlerin katılım sağlayacağını açıkladı. Programın Ekim ayında başlayacak ve 6 gün sürecek olduğunu belirten Kökrek, eğitimlerin toplamda 18 saatlik uygulamalı eğitimi içereceğini aktardı.

    Proje kapsamında yapay zekâ araçlarının eğitimde kullanımı, yapay zekâ destekli ders materyali üretimi, ölçme-değerlendirme ve veri analitiği uygulamaları, disiplinler arası yapay zekâ destekli ders planları, akademisyen ve sektör uzmanlarıyla mentörlük ve danışmanlık gibi konuların yer alacağını belirten Kökrek, projenin eğitimde dijital dönüşüm sürecine katkı sağlayarak öğretmenlerin dijital pedagojik becerilerini geliştirmeyi amaçladığını vurguladı.

    Eskişehir'de ESGES etkinliği TBMM Yapay
    Sıradaki Haber Eskişehir Geleceğin Sesi Sempozyumu’nda yapay zeka teknolojisi değerlendirildi