RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Türkiye’nin Gazze’nin çığlıklarını duyan, ağrılarını paylaşan ve haklı mücadelesine destek olan bir ülke olduğunu vurguladı. Ankara Uluslararası Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 45 farklı ülkeden gelen öğrencileriyle bir mezuniyet töreni düzenledi. Tören, uluslararası öğrencilerin başarılarını kutlayarak kardeşlik bağlarını güçlendirdi. Mezuniyet programı, Kur’an tilavetiyle başladı ve açılış konuşmaları ile diploma töreniyle sona erdi. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
RTÜK Başkanı Şahin, farklı kıtalardan, kültürlerden ve yaşam hikayelerinden gelen öğrencilerin buluştuğu bir medeniyet etkinliğine tanıklık edildiğini belirtti. Şahin, bu etkinliğin sadece bir mezuniyet töreni olmadığını, aynı zamanda insanlığın ortak vicdanını güçlendiren bir dostluk ve dayanışma örneği olduğunu ifade etti. Ayrıca, öğrencilere hitaben, eğitimin sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını, geleceği şekillendirecekleri insanlar olduklarını vurguladı. Gazze’den gelen öğrencilerin varlığının zulme karşı susmamanın önemini gösterdiğini belirten Şahin, Türkiye’nin her zaman onların yanında olacağını, desteklerini sürdüreceğini dile getirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ise yapay zekanın önemine değindiği ‘son ders’ konuşmasında, yeni neslin daha güçlü ve bilgili olduğunu belirtti. İleri, yeni neslin kaderinin Türkiye’yi daha güçlü ve dinamik hale getirmek olduğunu vurguladı. Törende, RTÜK Başkanı Şahin ve AK Parti Başkan Yardımcısı İleri’ye hediye takdim edilmesinin ardından mezuniyet töreni sona erdi.
