Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mekke’de anlamlı buluşma

98 yaşındaki Cennet Köse ve 12 yaşındaki ikizler Ahmet Furkan ile Mehmet Akif, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katıldığı törende buluştu. Her ikisi de farklı şehirlerden, farklı yaş gruplarından gelen bu hacı adayları, hac ibadetini sorunsuz bir şekilde yerine getirdi. Erbaş, Cennet Teyze’ye seccade hediye ederken, ikizlere akıllı kol saati armağan etti.

98 yaşındaki Cennet Köse ve 12 yaşındaki ikizler Ahmet Furkan

Türkiye’den hac ibadeti için hareket eden 98 yaşındaki Cennet Köse ve 12 yaşındaki ikizler Ahmet Furkan ile Mehmet Akif, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katıldığı özel bir törende bir araya geldi.
Cennet Köse, 15 yıl önce Kütahya’dan kaydını yaptırarak 2025 yılında hac kurası çıktı. 98 yaşındaki Köse, yaşının zorluklarına rağmen hac görevlerini geliniyle birlikte yerine getiriyor. Eşi geçen yıl vefat ettiği için hac görevini oğlu Mehmet Köse ve gelini Hesna Köse ile gerçekleştiriyor. Aile, Sebat Turizm’in organizasyonu ile kutsal topraklara gitti ve ibadetlerinde hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın tebriklerini ileterek Cennet Teyze’ye çay ikram etmesi sırasında yaşanan neşeli anlar, salonda gülüşmelere sebep oldu.
Ödemiş Ailesi ise Bitlis’ten 8 yıl önce kayıt yaptırarak 4 kişilik ailece hac görevini yerine getiriyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan’ın bu yıl 12 yaş altındaki çocukları hacca kabul etmeme kararına işaret ederek, Ahmet Furkan ve Mehmet Akif’in kurala son anda uygun bulunarak hacca gitme şansını elde eden gençler olduğunu belirtti. Yıllardır bekledikleri bu fırsatı değerlendiren kardeşler, Bitlis Tatvan’da İmam Hatip okulunda eğitim görmeleriyle de dikkat çekti.
Hicri 1446 yılında Mekke’ye gelen en yaşlı hacı adayı olan 98 yaşındaki Cennet Köse ile en genç hacı adayları Ahmet Furkan ve Mehmet Akif Ödemiş kardeşler, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın liderliğinde bir araya geldi. Başkan Erbaş, Cennet Teyze’ye seccade hediye ederken, ikizlere akıllı kol saatleri hediye etti.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, hem başbakanlık görevinden hem de İşçi
Sıradaki Haber İngiltere Başbakanı Keir Starmer, istifa etti