Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in anıt mezarını ziyaret etti. Bahçeli ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin geleceği şekillendirecek bir çalışmanın başlatılmasını umut ettiklerini dile getirdi.
Kurban Bayramı’nın ilk gününde Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret eden Bahçeli, Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra Türkeş’in anıt mezarına karanfil bırakarak dua etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına konuşan Bahçeli, Türk milletinin bayramını kutladı.
Bahçeli, Türkiye’nin terörsüz bir geleceğe ilerlemesi için atılan adımların büyük önem taşıdığını vurgulayarak, terörle mücadelede alınan kararların ülkeyi daha ileriye taşıyacağını belirtti. Bahçeli, Türkiye’nin demokratikleşme, insan hakları ve milli bütünleşme alanlarında daha güçlü adımlar atması gerektiğini dile getirdi.
Siyasi partilerin sürece destek olması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, gençliğin manipülasyonundan kaçınılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin huzur, barış ve istikrara ihtiyacı olduğunu söyleyen Bahçeli, önümüzdeki dönemde yeni anayasa, seçim sistemi ve Meclis’in işleyişi konusunda değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda hareket eden siyasi partilere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bahçeli, ülkenin istikrarını bozacak kutuplaşmalardan kaçınılması gerektiğini ifade etti.