Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    TESK Genel Başkanı Palandöken: “Ülkemizde kayıtlı 970 bin çocuk işçi var”

    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de 970 bin kayıtlı çocuk işçinin olduğunu belirtti. UNICEF ile yapılan iş birliğiyle çocuk işçiliğiyle mücadele ettiklerini ve eğitim programlarıyla destek verdiklerini açıkladı. Palandöken, çırakların eğitim gören bireyler olduğunu vurgulayarak, meslek edinmelerini desteklediklerini ifade etti.

    TESK Genel Başkanı Bendevi

    Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre dünya genelinde 160 milyon çocuk işçinin bulunduğunu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre ise ülkede kayıtlı 970 bin çocuk işçinin olduğunu açıkladı.

    Palandöken, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü kapsamında yaptığı açıklamada TESK olarak UNICEF ile birlikte yürütülen Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı’nın 2017 yılından beri aralıksız devam ettiğini belirtti. Palandöken, çocuk işçiliği ile mücadelede işçileri, işverenleri, kamu ve özel sektörü birlikte bilinçli hareket etmeye çağırdıklarını vurgulayarak, ayrıca 2020 yılında başlatılan Mesleki Eğitim Programı’nın odalarıyla birlikte yürütüldüğünü ve bu programların sürdürülebilirliği için gereken adımların atıldığını ifade etti.

    Çocuk haklarının korunması amacıyla yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirten Palandöken, çocuk işçiliğinin temel nedenlerinin yoksulluk, toplumsal tutumlar ve göçle gelen nüfus artışı olduğunu söyledi. TESK’in küresel çözüm için kendi iç denetim mekanizmasını oluşturan tek meslek kuruluşu olduğunu vurgulayan Palandöken, işyeri denetimlerinin ve eğitim seminerlerinin bu amaç doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti.

    Palandöken, çırakların eğitim gören bireyler olduğunu vurgulayarak, esnaf ve sanatkârlar olarak çocukların meslek edinerek geleceklerini güvence altına almalarını desteklediklerini söyledi. Meslek öğrenmek isteyen ya da aile mesleğini sürdüren çocuklar için çıraklık, kalfalık ve usta öğreticilik belgeleriyle ilgili önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Palandöken, çırakların ustalarından el becerilerini öğrendiğini ve aynı zamanda okullarında teorik eğitimlerini sürdürdüklerini belirtti.

    TSE, HAVELSAN'ı TS EN ISO
    Sıradaki Haber HAVELSAN, yazılım alanında TSE EN ISO 56001 Belgesi’ni alan ilk savunma sanayi şirketi oldu