Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Tatbikatla gösterildi, vatandaşlar uyarıldı: İzmarit büyük yangınlara sebep oluyor

    Kırıkkale’de yapılan tatbikatta kuru otlara atılan sigara izmaritiyle başlayan yangın, hızla yayılarak geniş alana sıçradı. İtfaiye müdürlüğü, vatandaşları ihmalkarlığın yol açabileceği felaketlere karşı uyardı. İtfaiye Müdürü Murat Özçelik, sıcak havalarda izmaritlerin kısa sürede büyük yangınlara sebep olabileceğini vurgulayarak, herkesi dikkatli olmaya çağırdı. Sigara izmaritlerinin doğaya verdiği zararlara dikkat çekilirken, anız yangınlarının çevreye verdiği zararlar da vurgulandı.

    Kırıkkale'de yapılan tatbikatta kuru

    Kırıkkale’de düzenlenen tatbikatta, simüle edilen durumda açık alana atılan bir sigara izmariti, anında yangına neden oldu. Yaz aylarında artan risklere vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirilen tatbikat, ihmallerin nasıl felaketlere yol açabileceğini gözler önüne serdi.

    Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz aylarında artan ot ve anız yangınları konusunda vatandaşları uyararak “tedbirli olun, güvende kalın” çağrısında bulundu. Kuru otlara atılan bir sigara izmaritinin bile büyük yangınlara sebep olabileceği konusunda uyarı yapıldı. Tatbikatta, açık alana atılan sigara izmariti kuru otları kısa sürede ateşe verdi. Rüzgarın da etkisiyle yangın hızla yayılarak geniş bir alanı etkisi altına aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri hızlı bir müdahaleyle yangını kontrol altına aldı. Ekiplerin zamanında ve etkili müdahalesi sayesinde yangın büyümeden söndürüldü.

    İtfaiye Müdürü Murat Özçelik, yaz aylarında kuru otların hızla yanıcı hale geldiğine dikkat çekerek küçük bir kıvılcımın çok kısa sürede yayılabilen büyük bir yangına dönüşebileceğini vurguladı. Özçelik, “Tedbir alın, güvende kalın” mesajıyla devam eden bilgilendirme çalışmalarının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca yangınların çoğunun dikkatsizlik sonucu çıktığına işaret eden Özçelik, özellikle sigara izmaritlerine karşı duyarlı olunması gerektiğini vurgulayarak, “Sigara izmaritleri kuru otları hemen tutuşturabilir, bu nedenle lütfen sigara izmaritlerinizi dikkatli bir şekilde atın” dedi.

    İtfaiye Amiri Arap Taplaktepe ise yangınların sadece maddi zarar vermekle kalmayıp çevreye ve doğaya da ciddi tahribatlar bıraktığını belirtti. Anız yangınlarının toprağın yapısını bozarak verimliliği düşürdüğünü dile getiren Taplaktepe, sigara izmaritlerinin ciddi yangınlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Taplaktepe, “Yangınlar, sadece mal kaybına değil, aynı zamanda doğaya da büyük zarar veriyor. Bu sebeple herkesi daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

    Kırıkkale'nin Delice ilçesinde otomobilin tıra
    Sıradaki Haber Kırıkkale’de otomobil tıra çarptı: 2 yaralı