Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yapay zeka araçları, Canik’te görücüye çıktı

Samsun Canik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim Festivali’nde 68 proje sergilendi. Yapay zekâdan robotik kodlamaya kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilen projeler, öğrencilere teknolojiyi uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı sundu. Başkan Sandıkçı, eğitimdeki teknolojik ilerlemelerle gençleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca açılış programına birçok önemli isim ve vatandaşlar da katıldı.

Samsun Canik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen

Samsun’un Canik ilçesinde, Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen bilim festivalinde, öğrencilerin hazırladığı 68 proje yoğun ilgi gördü.
Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde ve ilçedeki 15 okulda eğitim gören öğrencilerin yapay zekâ, robotik kodlama, yazılım ve siber güvenlik konularında geliştirdikleri projelerin sergilendiği etkinliğe ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Gençlerimizi yapay zekâ, siber güvenlik, robotik kodlama gibi birçok alanda uygulamalı eğitimlerle buluşturarak onların teknolojiyle iç içe olmalarını sağlıyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi idealini taşıyacak gençler yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Fuarda, akıllı şehir planlaması, ulaşım sistemleri, yapay zekâyla dijital içerik üretimi, otonom tarım araçları gibi toplam 68 proje sergilendi. Ayrıca etkinliğe Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neşe Özşay, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu ve diğer önemli isimler katıldı.

Hatay şehrindeki üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen ANKA İnsansız Hava Aracı
Sıradaki Haber Üniversite öğrencilerinin geliştirdiği ANKA İHA tam not aldı