Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci: “Öğrencilerimizin en büyük mahrumiyetlerinden biri de dostluk eksikliğidir”

    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, öğrencilerin sosyal ilişkilerini geliştirme ihtiyacını vurgulayarak Biyografi Akademisi programının önemine değindi. Teknolojiyi eğitim için bir araç olarak kabul ettiğini belirterek, öğretmenlere aktif rol düşen sorumluluklarının farkında olmaları gerektiğini ifade etti.

    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı

    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, öğrencilerin sosyal ilişkilerini geliştirmenin hayati önemine vurgu yaparak, “Öğrencilerimizin dostluk eksikliği en büyük mahrumiyetlerinden biridir. Bu sebeple Biyografi Akademisi’ni programa dahil ederken, öğrencilerin tarihimizdeki ve yakın geçmişteki önemli isimleri tanımalarını amaçladık” şeklinde konuştu.
    Çorum’da düzenlenen Çorum Öğretmenler Akademileri kapanış programı, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kampüsü’nde Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci’nin yanı sıra Çorum Valisi Ali Çalgan, Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Çorum Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, Çorum İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Çorum İl Jandarma Komutanı Albay Naim Çetinkaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Yelkenci, konuşmasında dijital dönüşümün eğitimle ilişkisine dikkat çekerek, “Günümüzde teknolojinin hızla ilerlediği bir çağdayız. Eğitimle alakalı bu hızlı değişim, kültürel ve sosyolojik sorunları da beraberinde getiriyor. Ancak unutmamalıyız ki teknoloji, eğitim için bir araçtır. Öğretmenler olarak teknolojiyi kendi kültürümüze uygun bir şekilde kullanmalıyız” dedi.
    Ayrıca Yelkenci, sosyal medyanın etik ve psikolojik etkileri hakkında da konuşarak, “Sosyal medyanın linç kültürü gibi saygısızlıklara yol açan etik olmayan tasarımı ciddi bir tehlike arz etmektedir. Bu platformlar, psikolojik rahatsızlıkların hızla yayılmasına neden olabilmektedir” ifadelerini kullandı.
    Öğrencilerin sosyal ilişkilerinin önemine vurgu yaparak, Yelkenci, “Öğrencilerimizin en büyük eksikliklerinden biri dostluk kuramamaktır. Dostluk, manevi destek sağlayabilecekleri bir ilişki biçimidir. Bu nedenle Biyografi Akademisi’nin amacı, öğrencilere tarih ve önemli şahsiyetleri tanıtarak farklı düşünme yöntemleri geliştirmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu.
    Çorum Valisi Ali Çalgan ise öğretmenlerin sürekli olarak kendilerini güncellemesi gerektiğini belirterek, “Öğretmenler olarak bilgiyi pazarlamak, sunmak ve aktarmakla görevlisiniz. Bu nedenle bilgilerinizi güncel tutmalısınız. Öğretmen Akademileri Projesi, bu açıdan büyük önem taşımaktadır” dedi.

    Çorum Belediyesi, Halk Ekmek Fabrikası'nda
    Sıradaki Haber Çorum Halk Ekmek Fabrikası üretim kapasitesini ikiye katladı