Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Mamadov, AFAD personeline işbirliği rozeti takdim etti

    Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Rashad Mammadov, BM INSARAG standartlarına uygun arama kurtarma ekiplerine AFAD personellerine işbirliği rozeti takdim etti. AFAD Başkanı Pehlivan, Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ve afet yönetimi işbirliğinin önemini vurguladı. Azerbaycan Büyükelçisi Mammadov, Azerbaycan’ın uluslararası akreditasyonu ve işbirliği rozetlerinin önemine değindi.

    Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Rashad

    Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Rashad Mammadov, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personeline Azerbaycanlı arama kurtarma ekiplerine verdikleri desteklerden dolayı işbirliği rozeti verdi. Mammadov, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı arama kurtarma ekiplerinin Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi INSARAG standartlarına uygunluğunu sağlamak amacıyla AFAD personelinin gösterdiği destek için teşekkürlerini iletti.

    Törende, Azerbaycan Büyükelçisi Mammadov’un yanı sıra AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan da bulundu. Başkan Pehlivan, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının, her alanda artan iş birlikleriyle güçlendiğini vurguladı. 2015 yılında başlatılan iş birliği kapsamında gerçekleştirilen eğitimler sayesinde Azerbaycan’da uluslararası standartlara uygun arama kurtarma ekipleri oluşturuldu ve AFAD personeline rozet takdim edilerek katkıları onurlandırıldı.

    Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Mammadov, AFAD personelinin tecrübelerini paylaşarak Azerbaycanlı kardeşlere uluslararası sertifikasyonu kazandırdığını ve Birleşmiş Milletler’in talep ettiği standartlara ulaşıldığını belirtti. Mammadov, rozetleri hak eden kardeşlerine teşekkürlerini iletti. Bu anlamlı iş birliği, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluğun bir göstergesi olarak öne çıktı.

    AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp
    Sıradaki Haber AK Parti Genel Sekreteri İnan: “Bizim reform siyasetimizin de kalbi aslında Kızılcahamam’da gerçekleştirdiğimiz kamp ortamı oluyor”