Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Yapay zeka AIsu’dan, sıra dışı röportaj

    Yaşar Üniversitesi’nde geliştirilen yapay zeka spikeri AIsu Bilge, öğrencilerin dijital gazetesinde röportaj verdi. AIsu Bilge, yapay zekayı ve gazeteciliği buluşturarak geleceğin medyasına ışık tuttu. Medya eğitiminde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

    Yaşar Üniversitesi'nde geliştirilen yapay

    Yaşar Üniversitesi’nde 4YU Haber Bülteni’nin yapay zeka sunucusu AIsu Bilge, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin dijital gazetesinde yer aldı.
    Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Temel Gazetecilik dersi kapsamında dijital gazete projesi hazırladılar. Bu projenin en dikkat çekici içeriği, AIsu Bilge adlı yapay zeka sunucusu ile yapılan özgün röportaj oldu. Greenbox teknolojisi kullanılarak hazırlanan görseller eşliğinde gerçekleşen röportaj, geleneksel gazetecilik anlayışı ile dijital medyayı bir araya getirdi.
    AIsu Bilge’nin röportaj verdiği öğrenci Eylül Buse Öntürk, yapay zekayı konu edinen görsel içerikler ile etkileyici bir dijital deneyim sundu. Röportaj, medya dünyasının sınırlarını aşan yenilikçi bir yaklaşımla dijital çağın gerekliliklerini yansıttı.
    Röportajın en ilgi çekici anlarından biri, Eylül Buse’nin sorduğu “İnsanlık için tehdit misiniz, yoksa ilerlemenin bir parçası mı?” sorusuydu. AIsu Bilge, yapay zekanın yanlış kullanımının riskler taşıdığını ancak insanlarla iş birliği yaparak ilerlemenin bir parçası olmayı hedeflediğini belirtti.
    Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Dr. İrem Tükel Paker, öğrencilere dijital çağa uyum sağlamaları için yeni nesil eğitimler sunduklarını belirterek AIsu Bilgenin de geleceğin medyasında önemli bir figür olduğunu vurguladı. Öğretim görevlisi Nil Kuyumcu ise, Temel Gazetecilik dersinde dijital medya eğitimine vurgu yaparak AIsu Bilge ile yapılan röportajın, medyanın farklı yönlerini bir araya getirdiğini ifade etti.

    Arsima Enerji, Dağlıoğlu Group çatısı
    Sıradaki Haber Arsima Enerji’den yeşil dönüşümde liderlik adımı