Devlet Memurları Konfederasyonu üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla karşılaştıkları sorunları ve dile getirdikleri talepleri kamuoyuyla paylaştı. Konfederasyon Genel Sekreteri Tuncay Cengiz, tüm memurların ve emeklilerin beklentilerini ifade etmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Cengiz, konuşmasında, Konfederasyon olarak hak mücadelesine devam edeceklerini vurgulayarak, enflasyon oranları ve maaş zamlarının durumunu ele aldıklarını ifade etti. TÜİK’in haziran ayı enflasyon verileri doğrultusunda memurların maaş artışlarının belirlendiğini ve bu kapsamda temmuz ayında maaşlarda yüzde 15,57’lik bir artışın olacağını bildirdi.
Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan haftalık ekonomik durum raporunda en düşük memur maaşının yetersiz olduğuna dikkat çekildi. Cengiz’e göre, en düşük memur maaşı 43 bin 726 lira iken, ortalama memur maaşı ise 49 bin 599 lira olarak belirlendi. Emekli memurların ortalama maaşının ise 20 bin 554 lira olduğu belirtildi. Cengiz, bu maaşlara enflasyon farkı ve toplum sözleşmesi gereği yapılması gereken artışlar eklenmesi durumunda en düşük memur maaşının 50 bin 554 liraya, ortalama memur maaşının 57 bin 321 liraya ve emekli memur maaşının da 23 bin 754 liraya yükseleceğini belirtti.
Konfederasyonun talepleri arasında, vergi diliminin yüzde 15’e sabitlenmesi, en düşük memur ücretinin artırılması, büyükşehir ve lojman tazminatları ile kritik bölgelerde görev yapan personele yapılacak ödemeler de yer aldı. Cengiz, ayrıca Ramazan ve Kurban Bayramları için memurlara birer maaş tutarında ikramiye verilmesini talep ettiklerini açıkladı.