Sorgun Belediyesi’nin düzenlediği Bisiklet Festivali, renkli ve dopdolu anların yaşandığı bir etkinlik oldu. ‘Sorgun Bisiklet Festivali’ adı altında düzenlenen etkinlik, doğa ve spor tutkunlarını her yaştan insanı bir araya getirdi. 4-5-6 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen festival, katılımcılara unutulmaz anılar yaşatmanın yanı sıra farkındalık oluşturma amacını da taşıdı. Festivalin açılış gününde, Çatmasöğüt mahallesinden başlayan parkur, katılımcıları önce hafif tırmanışlarla sonra da toplamda 47 km’lik bir rotada ağırladı. İkinci gün ise Hamamlar Bölgesi’nde başlayan etkinlik, Cam Kafe’de son buldu.
“Özellikle kadınların ve çocukların bisiklete ilgi göstermelerini teşvik ediyoruz”
İzmir’den etkinliğe katılan Aysel Memen, “Sorgun Belediye Başkanı Ali Bey’e, tüm ekibe, destek veren medya kuruluşlarına ve bisiklet tutkunlarına teşekkür ederim. Harika bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Çok mutluyum. Bisikletin yaygınlaşması için bu tür etkinlikler düzenleniyor. Özellikle kadınların ve çocukların bisiklete ilgi göstermesini ve bu alanda aktif olmalarını arzuluyoruz. Bisikletin bedensel ve ruhsal sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğuna inanıyorum” dedi.
“Amacımız bisiklet tutkunlarını çoğaltmak”
Muğla’dan festivale katılan Gül Özkal ise organizasyonu büyük bir beğeniyle karşıladığını belirtti. Özkal, “Bu benim dördüncü ya da beşinci festivalim. Sorgun’u ilk defa ziyaret ediyoruz. Oldukça hoşumuza gitti, memnun kaldık. Etkinliğin temel amacı bisiklet tutkunlarını artırmak. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle çocukların katılımı, bu alanda ilerlemek adına çok önemli bir örnek teşkil ediyor. Umarım ilerleyen dönemlerde herkes bisiklet sürecek ve bisiklet kültürü yaygınlaşacak. Hem çevre kirliliği hem de sağlık açısından bisikletin büyük bir önemi var” şeklinde konuştu.
“Festival, beni de heyecanlandırdı”
Azerbaycan Bakü’den gelen Sahra Açıcı da hislerini paylaştı. Açıcı, “Çok beğendim. Bana da heyecan kattı. Belki gelecek sene ben de burada olurum. Organizasyon çok başarılıydı. Atmosfer harikaydı, Sorgun çok güzel bir yer” ifadelerini kullandı.