Türkiye’nin dört bir yanından gelen motosiklet tutkunlarının katılımıyla düzenlenen Birinci Quick Sigorta Suşehri Motosiklet Festivali, 4-6 Temmuz 2025 tarihlerinde Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Manisa, Kocaeli, Hatay gibi şehirlerden gelen katılımcılar, 3 gün boyunca motocross gösterileri, kortej yürüyüşleri, canlı konserler ve yöresel lezzetlerle dolu etkinliklerle keyifli anlar yaşadılar. Suşehri ilçesinde ilki düzenlenen festival, unutulmaz deneyimler sunarak katılımcılara keyifli bir zaman geçirtti. Festivalin açılış gününde motosiklet kulüpleri ile tanışma etkinlikleri ve sıcak bir karşılama programı düzenlendi. Ayrıca, kalabalık kortej yürüyüşü, Jandarma Komutanlığı’ndan başlayarak baraj çevresine kadar devam etti.
Festival kapsamında çamurlu arazide gerçekleştirilen motocross yarışları, hem motor tutkunlarına hem de izleyicilere heyecan verici anlar yaşattı. Ayrıca, Suşehri’nin eşsiz lezzetleri de katılımcılardan büyük beğeni topladı.
Suşehri Kaymakamı Mahmut Fazıl Yıldız, festivali “İlk motofest festivalimiz bu. Birçok şehirden motorcularımız geldi, çok da mutlu olduk. Çok güzel bir organizasyona imza atıldı. İlk denemede mükemmel olmak önemli değil, ama ilerleyen yıllarda çok daha iyi olacağına inanıyorum.” sözleriyle değerlendirdi. Suşehri Belediye Başkanı Ahmet Ayhan Kayaoğlu ise festivali özel kılan unsurlardan birinin Quick Sigorta’nın destek olduğunu belirterek, “Her şeyden önce şehrimize motofest düzenlememize yardımcı olan Quick Sigorta’ya teşekkür ediyoruz. Bu renkli festival, Suşehri için gerçekten özel bir etkinlik oldu.” dedi.
Festival alanında konumlanan Quick Sigorta QTruck standı, motosiklet severlerin ve ailelerinin ilgisiyle karşılandı. Standda düzenlenen sürpriz hediyeli yarışmalar, bilgilendirme oturumları ve samimi sohbetler, renkli anıların oluşmasına katkı sağladı. Festival sonrası Quick Sigorta ekibi, Sivas merkezdeki acente ziyaretlerinin ardından, 10 Temmuz’da Koyulhisar’da gerçekleşecek itfaiye binası açılış töreni için bölgede kalacak.
Quick Sigorta’nın bölgedeki etkinlikleri, 10 Temmuz’da Koyulhisar’da gerçekleşecek Yurdagül Uluçeçen ve Erol Uluçeçen itfaiye aracı ve itfaiye hizmet binası açılışıyla devam edecek. Ayrıca, yaz boyunca motosiklet tutkunlarıyla buluşmaya devam edecek etkinlikler düzenlenecek. Bir sonraki durağın, 24-27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Birinci Quick Sigorta Kadirli Motosiklet Festivali olacağı duyuruldu.