Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Srebrenitsa’nın utancı altında ezilen insanlık bugün açıkçası Gazze’nin utancı altında daha fazla ezilmekte”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Srebrenitsa’da gerçekleşen soykırımı unutmadıklarını belirterek, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Uluslararası camiaya çağrıda bulunarak, soykırımların tekrarlanmaması için birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Srebrenitsa'da gerçekleşen soykırımı unutmadıklarını belirterek, Gazze'de

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 1995 yılında Sırp birliklerince gerçekleştirilen Srebrenitsa soykırımının 30. yıl dönümü anma programında konuştu. Kurtulmuş, Srebrenitsa katliamının hala insanlık için bir utanç olduğunu belirterek, bu acının Gazze’de daha da derinleştiğine dikkat çekti. Türkiye için Srebrenitsa ve Bosna Hersek halkına karşı derin bir mahcubiyet yaşandığını ifade eden Kurtulmuş, uluslararası camiayı soykırımı hatırlamaya ve unutturmamaya davet etti.

Kurtulmuş’un vurguladığı önemli konulardan biri de uluslararası camianın soykırım karşısındaki sessizliği oldu. Aynı zamanda Hitler, Mladiç ve Netanyahu gibi soykırımların sorumlularının benzer davranışlara sahip olduğunu ve her üç soykırımda da etnik temizliğin rol oynadığını belirtti. Ayrıca Gazze’de yaşanan olayların da uluslararası hukukun gereksiz bir tür olduğunu gösterdiğini belirten Kurtulmuş, adaletin güçlülerin elinde bir araç haline geldiğini ifade etti.

Kurtulmuş, Srebrenitsa ve Gazze’deki soykırımların insanlığın üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu ve benzer vahşetlerin tekrarlanmaması için uluslararası dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Srebrenitsa ve diğer soykırımların acılarının unutulmaması gerektiğini belirten Kurtulmuş, insanlığın ortak değerlerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, anma programının 30. yıldönümünde defnedilen 7 soykırım kurbanını rahmetle andığını belirterek, onların ruhlarının kendileriyle olduğuna inandığını ifade etti. Son olarak, Srebrenitsa şehitlerine Cenab-ı Allah’tan rahmet dileyerek, onların öte dünyada en yüce şekilde mükafatlandırılmasını temenni etti.

Almanya’nın 44 dereceyi aşarak rekor sıcaklık yaşaması beklenirken, özellikle yaşlılar,
Sıradaki Haber Almanya’da termometreler 44 dereceyi gösterecek: “Hafta sonu evden çıkmayın” uyarısı