Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kerkük katliamı şehitleri Keçiören’de anıldı

Keçiören’de düzenlenen Kerkük Katliamı Şehitlerini Anma Töreni’nde Türkmenlerin acıları yad edildi. 66 yıl önce yaşanan vahşet dualarla anıldı. Katliamda hayatını kaybeden Türkmenler için çelenk konuldu.

Keçiören'de düzenlenen Kerkük Katliamı Şehitlerini Anma Töreni'nde Türkmenlerin acıları yad

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Kerkük Katliamı Şehitlerini Anma Töreni’nde, 66 yıl önce Irak’ın Kerkük kentinde yaşanan trajedide hayatını kaybeden Türkmenler dualarla anıldı.
Keçiören Kerkük Parkı’nda gerçekleştirilen program, Kerkük’te yaşanan katliamın 66. yıl dönümüne adanmıştı. Törende İstiklal Marşı ve Türkmeneli Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve Türkmen şehitleri için dualar edildi.
Programa, Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Bedirhanoğlu ve Celal Biçer, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emin Serin, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Kutluhan Yayçılı, Türkmeneli Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Canabaz ve diğer birçok isim katıldı.
Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Bedirhanoğlu, katılımcılara Türkmen şehitlerini anma sözü verdiği konuşmasında, “14 Temmuz Kerkük Katliamı’nın 66. yıl dönümünde buradayız. O gün 3 gün süren katliamda onlarca Türkmen kardeşimiz vahşice öldürüldü. Evler yağmalandı, şehitler sokaklarda sürüklendi. Bu acı olay, tarihe ‘14 Temmuz Kerkük Katliamı’ olarak geçti. Her yıl Kerkük Parkı’nda düzenlediğimiz etkinliklerle Türkmen şehitlerini anmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, Kerkük Parkı’ndaki Irak Türkmen Şehitleri Anıtı’na çelenk ve karanfiller bırakıldı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı