KÇP görüşmelerinde ilk 6 ay için yüzde 24 zam teklif edildi. 2025 yılını kapsayan toplantıda, kamu kurumlarındaki 600 bin işçiyi etkileyen zam teklifi, enflasyon üzerinden hesaplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlık ettiği toplantıda işveren ve işçi temsilcileri bir araya geldi.
Toplantı sonrasında TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, zam teklifini değerlendirirken, önceki tekliflerden farklı olarak yeni teklifin enflasyon oranları dikkate alınarak şekillendirildiğini belirtti. Ağar, önümüzdeki haftalarda yapılacak görüşmelerle diğer sosyal haklar ve iş yerine özgü sorunları ele alacaklarını söyledi.
HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert ise toplu sözleşme müzakerelerinde gelinen noktayı değerlendirerek, önümüzdeki hafta detaylı oturumlara geçileceğini ve çalışanların mutlu olacağı bir çerçevenin oluşturulmasını umduklarını ifade etti. İki taraf arasında yapılan görüşmelerde sendika temsilcilerinin önemli rol oynadığı vurgulandı.
