Güney Kore’de, geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli yağışların sebep olduğu sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükselirken, hala 9 kişi kayıp durumda.
Ülkenin orta kesimlerini vuran şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarının etkilerini hafifletmeye çalışan Güney Kore, özellikle Chungcheong ve Gyeonggi eyaletlerindeki felaketin yıkıcı etkileriyle boğuşuyor. Güney Kore İçişleri Bakanlığı verilerine göre, sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı 18’e çıktı. Hala kayıp 9 kişiyi bulma çalışmaları sürerken, 9 bin 887 evden 14 bin 166 kişinin güvenli yerlere tahliye edildiği belirtildi. En az bin 999 kamu binası ve 2 bin 238 özel mülkün maddi hasar gördüğü ifade edildi.
Güney Kore’nin orta kesimlerini 4 gün boyunca felç eden şiddetli yağışlar, birçok bölgede sel ve toprak kaymalarına neden olmuştu. Kara ve demiryolu taşımacılığında aksamalar yaşanmış, seferler iptal edilmişti. Bazı bölgelerde geçici elektrik kesintileri yaşanmıştı. Binlerce kişi sel ve toprak kayması riskine karşı güvenli yerlere nakledilmişti.
