Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yapay zeka ile kurumsal dönüşüm masaya yatırıldı

Kocaeli’de yapılan çalıştayda yapay zekanın kurumsal dünyadaki etkileri ele alındı. Halit Keskin, yapay zekanın veri güvenliğine katkı sağladığını belirtti. Yapay zekanın her alana entegre olduğu vurgulanırken, insanların teknolojiye adapte olması gerektiği vurgulandı. Yapay zekanın sadece bir araç olduğu ve insanlara destek sağladığı önemle vurgulandı. Gelecekte yapay zekanın iş hayatında da daha etkin bir şekilde kullanılacağı belirtildi.

Kocaeli’de yapılan çalıştayda yapay zekanın kurumsal dünyadaki etkileri ele alındı.

Kocaeli’de düzenlenen bir çalıştayda, yapay zekanın karar alma süreçlerinden veri güvenliğine, kültürel etkilere ve rekabet gücüne kadar olan geniş etkileri ele alındı. Prof. Dr. Halit Keskin, yapay zekadaki veri güvenliği konusunda, verilerin güvenli şekilde saklanıp saklanmadığı konusunda bazı kaygılar olduğunu ancak genellikle verilerin güvenilirliğinin sağlandığına inandıklarını belirtti.
Kurumsal dünyada büyük değişimlere neden olan yapay zeka artık sadece bir araç değil, stratejik bir iş ortağı haline geldi. “Kurumsal Yapay Zeka ile Yüksek Standartların İnşası Çalıştayı”nda, yapay zekanın kurumlardaki etkileri ele alındı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknopark’ın ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştayda, yapay zeka teknolojilerinin işletmelere entegrasyonu, veri güvenliği, dijital dönüşüm ve yerli yapay zeka altyapılarının önemi üzerinde duruldu.
Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği ve özel sektör sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte, akademisyenler ve farklı sektörlerden temsilciler, yapay zekanın karar alma süreçlerinden rekabet stratejilerine ve kurumsal standartlara olan etkisini detaylıca tartıştılar.
Katılımcılar, dijital teknolojideki hızlı gelişmelere ayak uydurmanın artık bir tercih değil, zorunluluk haline geldiğini vurgularken, bu tür etkinliklerin iş dünyası ile üniversiteler arasında sürdürülebilir bir bağ kurduğu önemle belirtildi. Ayrıca, Türkiye’de ilk defa bir çalıştayın çıktılarının yapay zeka destekli bir avatar tarafından 3 dakikada özetlenecek olması da dikkat çekici bulundu. Bu uygulama, teknolojinin sadece konuşulan değil, yaşanan bir sürece entegre edildiğini ortaya koydu.
Prof. Dr. Halit Keskin, yapay zekanın güvenilirliği hakkındaki tartışmalar devam ederken, yapay zekayı takip etmemenin asıl endişe kaynağı olması gerektiğini vurguladı. Keskin, yapay zekanın hayatın bir parçası haline geldiğini ve bu değişime ayak uydurmanın önemli olduğunu belirtirken, yapay zekanın veri güvenliğini sağlamada büyük ölçüde güvenilir olduğunu ifade etti.
Yapay zekanın giderek daha akıllı hale gelmesinin insanları nasıl etkileyeceğini belirten Keskin, yapay zekanın insanları modelleyerek düşünce biçimlerini makinelere aktardığını söyledi. Ayrıca yapay zekanın bizi tembelliğe alıştırmaması gerektiğini ve her şeyi yapay zekaya yaptırmak yerine onu karar verme süreçlerinde bir destek olarak kullanmamız gerektiğini belirtti.
Yapay zekayı sadece bir araç olarak görmemiz gerektiğini vurgulayan Keskin, öğrencilerin ödevlerini yaparken yapay zekadan sürekli destek almalarının doğru olmadığını dile getirdi. Keskin, yapay zekanın bireysel, iş ve üniversite hayatı dahil her alanda büyük etkiler yarattığını ve sürekli olarak bu değişimlere uyum sağlamanın gerekliliğini vurguladı.
Teknolojinin bireyleri nasıl etkileyebileceği konusuna da değinen Keskin, yeni neslin hem şanslı hem de şanssız olduğunu belirterek, teknolojinin doğru bir şekilde kullanılması gerektiğini ve teknolojinin insanların hizmetinde olması gerektiğini vurguladı.
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Çemberci, çalıştayın sonuçlarının yapay zeka teknolojisiyle 3 dakikada özetleneceğini belirtirken, yapay zekanın iş süreçlerine ve rekabet stratejilerine etkilerini detaylıca ele aldıklarını ifade etti.Çemberci, yapay zekanın şirketlere zarar vereceğini düşünmediğini ve yapılan çalıştayın önemli sonuçlar ortaya koyacağını belirtti.
EVA-ICT ve Arketik AI’nin kurucusu Cihan Meriç Kaymaz, yapay zeka, dijital dönüşüm ve veri egemenliği konularında bilgiler verirken, yapılan teknoloji adaptasyon sürecinin önemine değindi. Kaymaz, yapay zekanın gelişmelerini takip etmenin bir zorunluluk olduğunu ve yerel yapay zeka modellerinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, veri egemenliğinin kaybedilmemesi gerektiğini ve teknolojinin kontrol altında tutulması gerektiğini belirtti.

Denizli Bilim Merkezi, gökyüzü tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. “Ay’ı Birlikte Gözlemleyelim”
Sıradaki Haber Denizli Bilim Merkezinden gökyüzü tutkunlarına özel etkinlik