Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ABD’deki Alcatraz Göçmen Merkezi’nden sınır dışı uçuşlar başladı

Florida Valisi Ron DeSantis, Alcatraz Göçmen Gözaltı Merkezi’nden sınır dışı uçuşlarının başladığını duyurdu. İlk uçuşlarla yaklaşık 100 kişi gönderilirken Vali, tesisin amacının sadece alıkoymak değil, sınır dışı etmek olduğunu belirtti. Tesis, timsahlarla ve pitonlarla çevrili, kısa sürede kapasitesi iki katına çıkarılacak.

Florida Valisi Ron DeSantis, Alcatraz Göçmen Gözaltı Merkezi'nden sınır dışı

Florida Valisi Ron DeSantis, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Alcatraz Göçmen Gözaltı Merkezi’nden sınır dışı uçuşlarının başladığını duyurdu. İlk uçuşlarla birlikte yaklaşık 100 kişinin diğer ülkelere gönderildiği belirtildi. Vali DeSantis, operasyonların sürdüğünü ve rakamların artacağını vurguladı.
Göçmenleri alıkoymak yerine sınır dışı etmek amacıyla tasarlanan merkezin, göçmen yargıcı atanmasını talep ettiğini söyleyen Vali DeSantis, tesisin sınırdışı işlemlerini artırmaya yönelik olduğunu belirtti.
Miami’nin batısındaki Everglades bataklıklarında bulunan merkez, timsah ve pitonlarla çevrili bir alanda inşa edildiği için “Alligator Alcatraz” olarak adlandırıldı. Beyaz Saray yetkilileri, bu bölgenin özellikle seçildiğini ve göçmenlik yasalarının ihlal edilmesinin ciddi sonuçları olacağını göstermeyi amaçladıklarını açıkladı.
Florida Acil Durum Yönetimi Direktörü Kevin Guthrie, şu anda 2 bin kişiyi barındıran gözaltı merkezinin kapasitesinin kısa sürede iki katına çıkarılabileceğini belirtti. Tesiste 200’den fazla güvenlik kamerası bulunurken, özel pist ise gözaltındaki kişilerin naklini kolaylaştırmak için kullanılıyor.

Türkiye’nin COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı
Sıradaki Haber Bakan Kurum ve Bakan Bayraktar, BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldi