Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Demir, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte dehidrasyon riskine karşı vatandaşları uyardı. Dr. Demir, özellikle sıcak havalarda terleme, ishal veya kusma gibi durumlarla vücuttan atılan sıvıların yerine yeterince su alınmaması halinde dehidrasyon gelişebileceğini belirtti.
“Dehidrasyon, vücut dokularındaki sıvının anormal şekilde azalmasıdır. Vücut ihtiyaç duyduğu kadar sıvıya sahip olmadığında bu durum ortaya çıkar. En sık nedenleri arasında yoğun terleme, ishal ve kusma yer alır,” diyen Uzm. Dr. Demir, gün içinde yeterli miktarda su içmenin önemine dikkat çekti.
Dr. Demir ayrıca, özellikle sıcak havalarda açık alanda çalışan bireylerin ve çocukların sıvı tüketimine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini, gerekirse elektrolit dengesini sağlayan sıvıların da tercih edilebileceğini vurguladı.
