Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Bolat: “Suriye’nin ulaşım koridorları yeniden aktif hale gelecek”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Suriye’de lojistik üs kurulacağını, işbirliklerinin güçleneceğini ve Türkiye’nin ülkenin kalkınmasına destek vereceğini açıkladı. Bolat, Suriye ile imar projelerinde işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Suriye’de lojistik üs kurulacağını, işbirliklerinin güçleneceğini

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Suriye Yuvarlak Masa Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, tırların Suriye sınırında artık aktarmalı taşıma veya dorse değişimi yapmayacağını belirtirken, Halep’in güçlü bir lojistik üs olacağını ve Suriye’nin ulaşım koridorlarının yeniden aktif hale geleceğini duyurdu. Toplantıda Türkiye ile Suriye arasındaki ticaretin güçlenmesi ve gelişmesi hedeflendi. Bakan Bolat, Suriye’nin çalışkan halkının üretkenliği sayesinde kalkınabileceğini vurgulayarak, Türkiye’nin bu süreçte önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Bolat, Türk firmalarının Suriye’de imalattan altyapıya kadar birçok alanda öncülük edeceğine inandıklarını belirtirken, yeniden imar ve üretim sürecinde Türkiye’nin güçlü destek sağlamaya hazır olduğunu vurguladı. Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nidal eş-Şaar’ın ziyareti sırasında imzalanan Ekonomi ve Ticaret Ortak Komisyonu (JETCO) Kurucu Protokolü hakkında bilgi veren Bolat, ilk JETCO toplantısının yakın zamanda düzenleneceğini duyurdu. İki ülke arasında “Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması” müzakerelerine başlama konusunda da hazır olduklarını belirtti.

Bolat, gümrük alanında işbirliğine vurgu yaparken, Suriye’nin ulaşım koridorlarının aktif hale geleceğini, ticarette işbirliği ile her iki ülkenin kazanacağı bir döneme girildiğini açıkladı. Ayrıca, enerji alanında atılan adımların önemine dikkat çekerek, Türkiye-Suriye Doğalgaz Boru Hattı’nın günlük 6 milyon metreküp gaz taşıma kapasitesine sahip olacağını ve bu sayede 5 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Gelecekte gerçekleştirilecek enerji ve elektrik santralleri projeleriyle dünya çapında örnek teşkil edecek işbirliklerinin geliştirileceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı