Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ABD’de

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD’ye resmi ziyaret için geldi. Washington’da ABD Başkanı Donald Trump ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile üçlü görüşme yapacaklar. Aliyev ve Paşinyan arasında yapılan ikili görüşmeler sonucunda normalleşme sürecinin devam etmesi kararlaştırıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD'ye resmi ziyaret için geldi. Washington'da

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD’nin başkenti Washington’a resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere ABD’ye ulaştı. Maryland eyaletindeki Andrews Askeri Hava Üssü’nde karşılanan Cumhurbaşkanı Aliyev, buradan hemen sonra Washington’a doğru yol aldı. Aliyev’in ziyareti çerçevesinde, yarın ABD Başkanı Donald Trump ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile üçlü bir görüşme yapması bekleniyor.

Geçmişte Mart ayında taslak bir barış anlaşması üzerinde mutabık kalan ancak henüz net bir imza tarihi belirlemeyen Aliyev ve Paşinyan, Haziran ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de bir araya gelmişlerdi. 5 saat süren bu görüşmede Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerindeki normalleşme sürecinin farklı yönleri ele alınmıştı. İkili görüşmelerin, iki ülke arasındaki tüm meselelerin çözümü için en etkili platform olduğu ve sonuç odaklı diyaloğun devam ettirilmesi gerektiği vurgulanmıştı.

Aliyev ve Paşinyan, ülkeleri arasındaki sınırların belirlenmesi çalışmalarındaki ilerlemeyi değerlendirmiş ve bu konudaki çabaların sürdürülmesi yönünde ilgili devlet komisyonlarına talimat vermişlerdi. Gelecekteki ikili görüşmeler ile güven artırıcı önlemlerin devam etmesi konusunda anlaşma sağlanmıştı. Bu bağlamda, Aliyev’in yarın yapacağı üçlü görüşme, bölgedeki siyasi ilişkilerin seyrinde önemli bir adım olabilir.

Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya haber kanalına göre, ABD ve
Sıradaki Haber Al Arabiya: “İsviçre’deki ABD-İran görüşmelerinde İran heyetine Galibaf liderlik edecek”