Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de yaşanan trajik olaylarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gazze’deki acımasız durumun son bulana kadar mücadelenin devam edeceğini belirtti ve masum çocukların açlık ve ölüme terkedilmesine sebep olanların hesap vereceğini vurguladı.
Erdoğan, Senegal Başbakanı Ousmane Sonko ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında Türkiye-Senegal ilişkilerine değindi. İki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin geliştiğini ve çeşitli alanlarda iş birliği imkanlarının ele alındığına dikkat çekti. Ticaret hacminin artırılması hedefinin yanı sıra, çeşitli sektörlerde ortak projelerin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türkiye’nin Senegal ile ticaret ve yatırım konusundaki işbirliğinden gurur duyduğunu belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi için çaba harcadıklarını ifade etti. Senegal’in kalkınma hedeflerine katkı sağlayacak projelerde Türk firmalarının önemli rol oynadığını ve bu başarılı işbirliğinin devam etmesini arzuladığını söyledi.
Erdoğan, Türkiye’nin Afrika kıtasıyla olan stratejik ortaklığını ve bu kıtaya verdiği önemi vurguladı. Afrika’nın gelecek vaat eden bir kıta olduğunu ifade eden Erdoğan, herhangi bir ülkenin Afrika’yı görmezden gelemeyeceğini ve Türkiye’nin Afrika’ya olan angajmanının süreceğini belirtti.
Sonko’nun Türkiye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, iki ülke arasındaki güvenlik ve savunma alanındaki iş birliğinin önemine değindi. Ayrıca, Gazze’deki acil durumun ele alındığını ve Senegal’in Filistin halkına gösterdiği destekten övgüyle bahsetti. Erdoğan, masum çocukların yaşadığı dramın son bulması için mücadelenin devam edeceğini bir kez daha vurguladı.
