Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yol verme kavgasında öldürülen Hakan Çakır’ın babası: “Ben 23 yıl emek verdim o çocuğa, 2 tane 14 yaşında çocuk gelecek, öldürecek, yaşı küçük diye dışarı çıkacak”

Ankara Keçiören’de yol verme kavgasında Hakan Çakır öldürüldü. Baba Şahin Çakır, adalet istiyor ve Cumhurbaşkanı’na sesleniyor. Çocuklara getirilecek düzenlemeyi talep ediyor. Olay vahşet dolu bir gece olarak nitelendirildi. Hakkı Can Çakır, kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Ankara Keçiören'de yol verme kavgasında Hakan Çakır öldürüldü. Baba Şahin

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir yol verme kavgasında hayatını kaybeden Hakan Çakır’ın babası Şahin Çakır, “23 yıl boyunca oğluma emek verdim. İki tane 14 yaşındaki çocuk, yaşları küçük olduğu için gelip birilerini öldürecek, ardından dışarı çıkacak. Peki, benim 23 yaşındaki oğlum ne olacak? Bana bunun cevabını kim verecek?” dedi.

Olay, 10 Ağustos gecesi Etlik Mahallesi Adnan Yüksel Caddesi’nde meydana geldi. Çiğ köfte dükkanı işleten Hakan Çakır’ın annesi ve kız kardeşi, dükkandan eve dönerken merdivende oturan 14 yaşındaki Taha Z. ve 17 yaşındaki Samet Z. kardeşlerden yol istedi. Bunun üzerine sözlü tacize maruz kaldılar. Bu durum karşısında Hakan Çakır’ın 15 yaşındaki kız kardeşi ve annesiyle yaşanan sözlü taciz tartışmasında Hakan Çakır bıçaklanarak hayatını kaybetti. Olay esnasında ağabey Hakkı Can Çakır ve baba Şahin Çakır yaralanırken, olaya karışan Taha Z. ve Samet Z. kardeşler ile ağabeyleri 19 yaşındaki Emir Z. ve babaları 45 yaşındaki Cemal Z. ile U.K. gözaltına alındı. Baba ve üç kardeş tutuklandı.

Olay gününde yaşananları anlatan baba Şahin Çakır, iki oğlunun yeni açtığı dükkanda oturduklarını, eşi ve kızının eve dönmek üzere dükkandan ayrıldıklarını belirterek, “Merdivenlerden inerken iki kişi oturuyorlarmış, eşim ve kızım yol istemiş. Çocuklar, buradan araç geçer mi, insan geçer mi gibi laflar atmaya başlamışlar. Taciz etmişler. Eşim, ’50 yaşındaki bir kadına karşı utanmıyor musun böyle konuşmaya?’ diyerek çocuğa cevap vermiş. Yine sataşmaya başlamışlar. Kızım korkunca ağabeyi Hakan’ı aramış. Hakan, yanımızda oturuyordu, birden kalkıp gitti. Ne olduğunu anlayamadık. 2 dakika sonra burada bir arbede yaşandı. ‘Annen ve kız kardeşin var mı?’ diyorlarmış. O sırada kızımızın sesini duyduk. Dükkandan koşarak olay yerine gittik. Kızımız çığlık atarak ‘baba’ diye bağırıyordu” dedi.

Baba Çakır, olay yerine gittiğinde gerginliği yatıştırmak için çocukları uzaklaştırmaya çalıştığını belirterek, “Koşarak gittik, küçük çocuklar vardı. Tutup ‘ne yapıyorsunuz, defolun gidin buradan’ dedim ve birini yol tarafına gönderdim. Üstünü aradı, ‘ben de bıçak yarası var’ dedi. ‘Ne yaparsan yap, gidin’ dedim. Karşı tarafta küfretmeye başladı. Tehditler savurdu. Dükkanımıza girmeden aşağıdan babası sallama bir şeyle bağıra çağıra çıkmaya başladı. Biz ne olduğunu anlamadan aniden geldiler. Yoldan da bir sürü kişi ellerinde bıçaklarla geliyordu” diye konuştu.

“Gördüğümüz şey vahşetti” diyen Çakır, gelenlerin oğluna ve kendisine saldırdığını, ardından yerde yattıklarını belirtti. “Vahşet dolu bir geceydi. Daha önce böyle bir gece görmedim. En son hatırladığım ambulansa bindiğimizdi. Kendimi yaralandığında fark ettim. Çocukları bir yere götürmüşler, beni başka bir hastaneye götürmüşler. Orada gözlerimi açtım. Maalesef, küçük oğlumu kaybettim” dedi.

Olayın ardından tehdit mesajları aldığını ifade eden acılı baba Şahin Çakır, “Kafamıza kestikleri, oğlumun yanına gömdükleri şeklinde tehditler aldım. Kanallara çıkarsam tüm ailemi öldüreceklerini, hepsini gömeceklerini söylediler. Bu tehditlerden korkmuyorum. Adalet Bakanımıza, İçişleri Bakanı’na ve Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Sadece yaşları küçük oldukları için ceza almamalılar artık. Hakanlarımız ölmemeli, gitmemeli. Ben 23 yıl boyunca o çocuğa emek verdim. İki tane 14 yaşında çocuk gelip birini öldürecek, yaşları küçük diye sokağa çıkacak. Peki, benim 23 yaşındaki oğluma ne olacak? Bu sorunun cevabını kim verecek? Hangi büyüğümüz verecek? Ben içim yanıyor” şeklinde konuştu.

Çocukların işlediği suçlar için düzenleme yapılmasını isteyen Çakır, “Bugün evladım gitti. Bu son olsun. Ben yaşasam da başka anne babalar yaşamasın. Bunlar dışarı çıkmasın. Tek isteğim bu devletimden” dedi.

Saldırganların daha önce birçok suça karıştığını belirten Şahin Çakır, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geçen yıl bir düğün konvoyunu basıp büyük bıçaklarla saldırdıkları görüntüler var medyada. Her türlü kötülükleri var. Birinin kulağını kesmişler. Canlı olarak göstermişler. 20 dosyaları var dediler. En gençleri 19 yaşında. Şartlı tahliyeyle çıkmışlar. Şartlı tahliye nedir ki? Bu kişi tekrar suça bulaşmış ve içeri girmiş. Şartlı tahliye ne demek? Benim 23 yaşındaki fidanım gitti. Bu durumun açıklaması ne olacak? Nerede bu durumun açıklaması?”

Hakkı Can Çakır ise olay gününü “Kardeşimle bıçakla saldırdılar. Kardeşimin düştüğünü gördüm ve yanına gitmeye çalıştım. Yanına gittiğimde kendimi kaybetmişim” şeklinde anlattı.

Olay sırasında yaralandığını belirten Şahin Çakır, “Üç gün yoğun bakımda kaldım. Taburcu olduktan sonra kardeşimin öldüğünü öğrendim. Saldırganlar 14, 17 ve 19 yaşlarında. Zaten bunlara babaları da eşlik etmiş. Bu durumu anlamak gerçekten zor. Kimse böyle bir durumu kabul edemez. Mahalle sakinleri de aynı şeyleri söylüyor. Bize de aynısını yaptılar diye geliyorlar. Bu tür insanların hala serbest dolaşması bizi şaşırtıyor” açıklamasında bulundu.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı