Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Polonya’da tarlaya düşen yabancı madde patladı

Polonya’da tarlaya düşen patlayıcı parça olayı üzerine yapılan incelemelerde Belarus, Ukrayna ya da Rus İHA’larından olabileceği ihtimali belirtildi. Polonya Savunma Bakanı Kosiniak-Kamysz, sabotaj ihtimalini de değerlendirdiklerini açıkladı. Patlamanın, herhangi bir evde cam kırılmasına sebep olurken, yaralanan olmadı.

Polonya'da tarlaya düşen patlayıcı parça olayı üzerine yapılan incelemelerde Belarus,

Polonya’da bir tarlaya düşen ve patlayan yabancı bir cisimle ilgili endişe verici bir olay meydana geldi. Polonya ordusunun açıklamalarına göre, söz konusu cismin Polonya hava sahasına bir ihlal olmadığını ve muhtemelen eski bir pervaneli motora ait bir parça olduğunu belirtti. Polonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz ise bu durumu Belarus veya Ukrayna’ya ait bir İHA, Rus İHA, kaçakçılık amacıyla kullanılan bir İHA veya Polonya’da gerçekleştirilmiş olabilecek bir sabotaj eyleminin neden olmuş olabileceğini dile getirdi.

Polonya’nın Ukrayna sınırına yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Lublin Voyvodalığı’na bağlı Osiny köyündeki mısır tarlasına düşen yabancı madde patladı. Polis ekipleri bölgeye sevk edilirken, olay yerinde yanmış metal ve plastik parçalar bulundu. Patlama nedeniyle birkaç evin camları kırıldı, ancak yaralanan olmadı.

Polonya Silahlı Kuvvetleri Harekat Komutanlığı, radar sistemlerinin herhangi bir nesneyi tespit etmediğini ve söz konusu cismin “eski bir pervane motorunun parçası” olabileceğini rapor etti. Bu gelişmeler üzerine Polonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, Belarus veya Rus İHA’sı, kaçakçılık amacıyla kullanılan bir İHA veya Polonya topraklarında gerçekleşen bir sabotaj eylemi olasılıklarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Hatırlanacağı üzere 2022 yılında, Rusya’ya yönelik bir saldırı sırasında Ukrayna’ya ait bir S-300 hava savunma füzesinin rotasından çıkarak Polonya’ya düşmüş ve bu olay sonucunda 2 kişi hayatını kaybetmişti.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ABD-İran arasındaki İsviçre müzakereleri
Sıradaki Haber İran Meclis Başkanı Galibaf’tan ABD’ye: “Açıklamalarına dikkat etseler iyi olur”