Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler” sergisi Ankara’da sanatseverlerle buluşacak

İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde 16 Eylül’de başlayacak “Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler” sergisi, İstanbul’da büyük ilgi gördü. Sergide Türk sanatının önemli isimlerinin eserleri yer aldı. İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, serginin Ankara’ya taşınacağını ve Türkiye’nin dört bir yanında sanat etkinliklerine devam edileceğini belirtti.

İş Sanat Ankara Sanat Galerisi'nde 16 Eylül'de başlayacak "Tat ve

“Lezzetli Manzaralar: Tat ve Sanat” adlı sergi, 16 Eylül’de İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak. Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi tarafından düzenlenen ve İstanbul ayağını 20 Ağustos’ta tamamlayan sergi, Prof. Dr. Gül İrepoğlu’nun küratörlüğünde gerçekleşti. Sergide, 90 sanatçının 200’den fazla eseri sergilendi. Sergi, Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmed Paşa, Selahattin Teoman, Cevat Dereli, Nazlı Ecevit, Eren Eyüboğlu, Hikmet Onat, Hasan Vecih Bereketoğlu ve Mehmed Muazzez gibi Türk sanatının önemli isimlerinin eserlerini görmek isteyen sanatseverlerden büyük ilgi gördü.
İstanbul’da 70 bin ziyaretçi tarafından ziyaret edilen ve tematik konferansları ile çocuklara özel sanat atölyeleri düzenlenen sergi, 16 Eylül’den itibaren Ankara’daki İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde bulunan İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde sanatseverleri ağırlayacak.
İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, İstanbul’da büyük ilgi gören “Lezzetli Manzaralar: Tat ve Sanat” sergisinin Ankara ayağının devam edeceğini belirterek, “Faaliyetlerimizi Anadolu’ya taşımaya önem veriyoruz. İstanbul’daki sergilerimizi Ankara başta olmak üzere farklı şehirlerde de sergileme kararı aldık. Eylül ayında ‘Tat ve Sanat’ sergisi Ankara’da, ‘İstanbul’un Resmi’ sergisi ise Antalya’da ziyarete açılacak” dedi.
Üreten ayrıca, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin kalıcı koleksiyonunda yapılacak güncellemelerin yanı sıra yeni geçici sergilerin de müjdesini verdi. 20 Eylül’de açılacak olan “Yan Yana” adlı sergide, sanat dünyasının önemli çiftlerinden Eren ve Bedri Rahmi Eyüboğlu ile Melahat ve Eşref Üren’in İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndan ve özel koleksiyonlardan eserler bir araya getirilecek.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı