Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Portekiz’de orman yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Portekiz’de Mirandela Belediyesi’nde orman yangınlarıyla mücadelede ilk can kaybı yaşandı. Ülke genelindeki yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Ekipler, 4 büyük yangınla mücadele ediyor. Portekiz’de 201 bin hektardan fazla alan zarar gördü.

Portekiz'de Mirandela Belediyesi'nde orman yangınlarıyla mücadelede ilk can kaybı yaşandı.

Portekiz’deki orman yangınlarıyla ilgili mücadelede yaşanan bir ölümle hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e çıktı.
Portekiz Sivil Savunma Servisi’nden gelen bilgilere göre, Temmuz ayının ortalarından bu yana orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Mirandela Belediyesi’nin kuzeyindeki söndürme çalışmalarına katılan ve alevlere karşı mücadele eden bir kişinin iş makinesinden düşerek hayatını kaybettiği açıklandı. Bu durumla birlikte orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Diğer bir yangın olan Sabugal Belediyesi yakınlarındaki yangınlar sırasında ise 15 kişi yaralandı.
Ekipler, 4 büyük yangınla mücadele etmeye devam ederken, en zorlu yangınların ülkenin kuzey ve merkezinde olduğu bildirildi.
Resmi verilere göre, 19 Ağustos itibarıyla Portekiz’de 201 bin hektardan fazla alan yanmış durumda. Bu rakamın 2024’ün tamamında yanan toplam alandan daha fazla olduğu belirtildi.

ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, yarın İsviçre’de gerçekleştirilmesi planlanan
Sıradaki Haber ABD Başkan Yardımcısı Vance: “(İran ile) İsviçre’deki görüşme yarın gerçekleştirilebilir”