Ankara’da düzenlenen Gran Fondo Başkent yol bisikleti yarışında, kısa ve uzun parkurlarda yarışan yaklaşık bin sporcu mücadele etti.
Ankara’nın önemli amatör yol bisikleti organizasyonlarından biri olan Gran Fondo Başkent 2025, Bilkent Center’da büyük ilgi ile gerçekleştirildi. Ankara Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun desteklediği yarışta, bisikletçiler kısa ve uzun parkur, paralimpik ve tandem kategorilerinde yarıştı. Etkinliğe Ankara Vali Yardımcısı Cem Afşin Akbay, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Akbay, Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz ve diğer davetliler katıldı.
Cem Akbay, yaptığı açıklamada, “Bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Gran Fondo Başkent organizasyonunda Ankara’ya güzel bir etkinlik ve uluslararası bir yarış kazandırdık. Spor turizmi ve genel turizm için önemli bir adım olan bu organizasyonun, Ankara’ya ve ülkemize katkı sağlayacağını umuyoruz. Binlerce sporcu ve izleyicinin bir araya geldiği bu etkinlik gelecekte uluslararası alanda tanınan bir organizasyona dönüşecek potansiyele sahip” dedi.
Yarışta sporcular, 147,5 kilometrelik parkur boyunca teknik inişler, tırmanışlar ve düzlüklerde zorlu bir mücadele verdi. Yarış, sabahın erken saatlerinde Bilkent Center’dan başladı ve başkentin sembol bulvarlarından geçerek İncek, Tulumtaş, Halaçlı ve Koparan rotalarını takip ederek tekrar Bilkent’te sona erdi.
Yarışın renkli anlarından biri Tulumtaş Mahallesi’nde yaşandı. Ankara’nın simgesi haline gelen Seymenler, bisikletçilere yöresel dans gösterileriyle keyifli anlar yaşattılar.
Gran Fondo Başkent’te kısa parkur erkeklerde birinciliği Mithat Temizyürek, ikinciliği Mert Hüner, üçüncülüğü ise Furkan Akdeniz kazandı. Kısa parkurda kadınlarda birinci olan isim Aylin Yüce olurken, ikinciliği Buket Demirci, üçüncülüğü ise Fatma Alyousfi elde etti.
Uzun parkurda erkekler kategorisinde birinci Toygar Süner, ikinci Murat Güç ve üçüncü Mustafa Alperen Aydınlı oldu. Uzun parkurda yarışan kadınlarda ise birincilik Natalya Vallek, ikincilik Züleyha Dikbaş ve üçüncülük Tuğba Can’a gitti.
Dereceye giren sporculara ödüllerini Ankara Vali Yardımcısı Cem Afşin Akbay, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz, Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Akbay ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Sedat Fırat takdim etti.
