Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Pekin’deki buluşmalarında stratejik işbirliğini güçlendirmeyi ve iki ülkenin ortak çıkarlarını birlikte korumayı kabul ettiler.
Xi Jinping, 3 Eylül Zafer Günü’nde Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’u ağırladı. Kim Jong-Un, Japonya’nın 2. Dünya Savaşı’ndaki yenilgisini kutladığı bu günde Çin’in dünya barışına olan katkısını takdir ederek Jinping’i tebrik etti.
Xi Jinping, Kim’in ziyaretinin iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin güçlenmesinin bir işareti olduğunu belirtti. Çin ve Kuzey Kore arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yapan Jinping, bu ilişkileri geliştirmek ve sürdürmek istediklerini dile getirdi.
Kim Jong-Un da Çin ile ilişkilerini geliştirme konusundaki kararlılığını ifade ederek Çin’in egemenlik ve kalkınma çıkarlarını destekleyeceklerini belirtti.
Xi Jinping ve Kim Jong-Un’un yapıcı toplantısında, stratejik işbirliğini güçlendirme ve ortak çıkarları koruma konusunda anlaştıkları bildirildi. Kim Jong-Un’un toplantının ardından Çin’den ayrılarak ülkesine geri döndü.
