Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nepal’de sosyal medya protestosunda 13 ölü

Nepal’de sosyal medya yasağının ardından binlerce kişi sokaklara döküldü. Katmandu’da yaşanan protestoda 13 kişi hayatını kaybederken sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Nepal hükümeti, sosyal medya platformlarının düzenlenmesi gerektiğini savunurken, bakanlık kayıt yaptırmayan platformları engelledi.

Nepal'de sosyal medya yasağının ardından binlerce kişi sokaklara döküldü. Katmandu'da

Nepal’de on binlerce kişinin sosyal medya platformlarının kullanımının durdurulmasına karşı düzenlediği büyük çaplı protesto gösterisinde 13 kişi yaşamını yitirirken, Katmandu’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Nepal halkı, Facebook, X ve YouTube gibi sosyal medya sitelerine erişimin kesilmesinin ardından sokaklara döküldü. Başkent Katmandu’da binlerce kişi toplanarak “Z Kuşağı” adı altında parlamento binasını kuşattı. Polisin uyarılarına aldırış etmeyen protestocularla polis arasında çatışmalar çıktı. Eylemciler, polisin müdahalesine rağmen sosyal medya yasağının kaldırılmasını talep etti, hükümet karşıtı sloganlar attı ve “Yeter artık”, “Yolsuzluğu bitirin” gibi sloganlar haykırdı. Polis, göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı.
Nepal İletişim Bakanı Prithvi Subba, polisin biber gazı, cop ve plastik mermi gibi müdahalelerde bulunmak zorunda kaldığını belirtti.
Nepal hükümeti, sosyal medya platformlarının “sahte haberler”, “nefret söylemleri” ve “online dolandırıcılık” gibi konularla mücadele etmek amacıyla düzenlemeler yapılması gerektiğini savunmaktadır.
Katmandu yetkilileri, olayların ardından sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Geçtiğimiz hafta, Nepal İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı, kayıt işlemlerini tamamlamayan 26 sosyal medya platformunun erişiminin engellenmesine karar vermişti. Bu durum, kullanıcıların platformlara erişiminde zorluklar yaşamasına neden olurken, bakanlık kayıt işlemlerini tamamlayan iki platformun yeniden erişilebilir hale getirildiğini duyurdu. Nepal hükümeti, sosyal medyanın yasaklanmadığını, sadece ülke yasalarına uyum sağlanmaya çalışıldığını savunmaktadır.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile var olan 60 günlük
Sıradaki Haber Trump: “60 günlük ateşkes boyunca Hürmüz Boğazı’nda herhangi bir geçiş ücreti uygulanmayacak”