Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Landau ile görüştü

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, ABD’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında ABD’li yetkililerle önemli görüşmelerde bulundu. Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılması ve bölgesel konular ele alındı. Bu ziyaret, 25 yıl aradan sonra Suriyeli üst düzey bir yetkilinin ABD’ye gerçekleştirdiği ilk resmi temas oldu.

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, ABD'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, ABD’ye resmi ziyareti kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Christopher Landau ile bir araya geldi. Şeybani, ABD’deki temasları sırasında, Suriye’ye uygulanan ABD yaptırımlarının kalıcı olarak kaldırılması konusunda görüşmelerde bulunuyor. Başkent Washington’da gerçekleşen buluşmada, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Landau, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ABD ile Suriye arasındaki ilişkiler, uzun yıllardır anlamlı bir seviyede değildi. Ancak Şeybani’nin ziyaretiyle birlikte, Başkan Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio liderliğinde yeni bir döneme giriyoruz. Ortak çıkarlarımıza odaklanarak iletişimimizi güçlendiriyoruz” dedi. Landau, Suriye Dışişleri Bakanı’nı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtirken, ikili arasında Suriye’nin geleceği, İsrail-Suriye ilişkileri, ekonomik fırsatlar ve terörle mücadele konularının ele alındığını ifade etti.
Şeybani’nin ABD ziyareti, 25 yıl aradan sonra Suriyeli üst düzey bir yetkilinin ABD’ye gerçekleştirdiği ilk resmi temas olarak kayda geçiyor. Şeybani, ABD Hazine Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından Arizona Kongre Üyesi Ibb Hamada ile ikili ilişkiler ve bölgesel konularda fikir alışverişinde bulunmuştu. Suriyeli Bakan, ABD ziyareti sırasında terörle mücadelede iş birliği ve Suriye ekonomisinin küresel finans sistemine entegrasyonu konularında ortak çabaların önemine vurgu yapmıştı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile devam eden müzakerelere ilişkin
Sıradaki Haber Pezeşkiyan: “Balistik füzelerle ilgili hiçbir müzakere yapılmadı ve yapılmayacak da”