Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Düzce Üniversitesi’nden TEKNOFEST 2025’te Güçlü İmza

TEKNOFEST 2025, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşti. Düzce Üniversitesi öğrencileri iki farklı alanda Türkiye birinciliği elde etti. Ayrıca mezun Yusuf İlyas Ceyhan da Akıllı Yangın Sistemi projesiyle dördüncü oldu. Üniversitenin standı ve projeleri büyük ilgi gördü. Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, öğrencilere destek vererek başarılarını kutladı ve üniversitenin milli teknoloji hamlesine katkı sunacağını belirtti.

TEKNOFEST 2025, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşti. Düzce Üniversitesi öğrencileri iki

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST 2025, 11. kez düzenlenerek İstanbul Atatürk Havalimanı’nda milyonlarca teknoloji tutkununu bir araya getirdi ve başarıyla sona erdi. Düzce Üniversitesi, yenilikçi projeler ve elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekti.

TEKNOFEST kapsamında gerçekleşen yarışmalarda Düzce Üniversitesi öğrencileri MEKATEK Kar-Mhal DGM Takımı Sürü İHA Yarışması’nda ve HAREZMİ DGM Takımı Model Uydu Yarışması’nda Türkiye birinciliği elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Bu başarılar, müdürümüz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle ödüllendirildi.

Aynı zamanda, Düzce Üniversitesi 2024 Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu Yusuf İlyas Ceyhan, geliştirdiği Akıllı Yangın Sistemi ile TEKNOFEST 2025’te düzenlenen 4. Patentle Türkiye Üniversiteler Patent Yarışması’nda Türkiye dördüncülüğü elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

TEKNOFEST boyunca Düzce Üniversitesi’nin standındaki öğrenci toplulukları, geliştirdikleri projelerle dikkat çekti. MEKATEK, HAREZMİ DGM, Konuralp Roket Takımı, Konuralp Teknoloji Takımları ve IEEE Topluluğu, farklı teknoloji alanlarında yaptıkları çalışmaları sergileyerek ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Düzce Üniversitesi standı, akademik faaliyetlerin yanı sıra teknoloji geliştirme kapasitesi ve öğrenci projelerini geniş kitlelere tanıttı. Arıcılık Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAGEM) ve Çevre, Sağlık Alanlarında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından üretilen ürünler, standın en dikkat çekenleri arasındaydı.

Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, beş gün boyunca TEKNOFEST’te yer alarak öğrencilere ve akademisyenlere destek verdi. Üniversitenin kazandığı başarıları önemsediğini belirten Rektör Sözbir, öğrencileri ve akademisyenleri tebrik ederek üniversitenin ülkenin teknolojik gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Aynı zamanda diğer kurumları ziyaret ederek iş birlikleri kurdu.

YÖK tarafından düzenlenen ve ülkemizin en önemli bilim toplumu etkinliklerinden
Sıradaki Haber Akademik bilgi toplama aktarılıyor