Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Devlet Memurları Konfederasyonu’ndan banka maaş promosyon ihaleleri ile ilgili Rekabet Kurulu’na başvuru

Devlet Memurları Konfederasyonu, Rekabet Kurulu’na başvurarak, kamu bankalarının maaş promosyon ihalelerinde rekabeti ihlal ettiğini iddia etti. Rekabet Kurumu’nun bu iddiayı araştırıp ilgili bankalar hakkında cezai yaptırımlar uygulama yetkisi bulunuyor.

Devlet Memurları Konfederasyonu, Rekabet Kurulu'na başvurarak, kamu bankalarının maaş promosyon

Devlet Memurları Konfederasyonu, kamu bankalarının maaş promosyon ihalelerinde haksız rekabet oluşturduğunu iddia ederek Rekabet Kurulu’na şikayette bulundu.
Konfederasyonun açıklamasında, birçok bankanın sadece birinin ihaleye teklif verdiği, diğer bankaların ise devam eden protokollerde teklif sunmadığı ve maaş promosyon ihalelerinde anlaşma içinde hareket edildiği iddia edildi.
Bu durumun rekabeti engellediği, devlet memurlarının adil bir pay almasını engellediği ve telafisi imkansız zararlar doğurabileceği belirtildi.
Rekabetin ihlal edilip edilmediğinin tespiti için Rekabet Kurumuna başvurulduğu vurgulandı.
Açıklamada, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinde teşebbüsler arası anlaşmalar ve uyumlu eylemlere karşı genel bir yasaklama getirildiği hatırlatıldı.
Kamu bankalarının rekabeti bozucu anlaşmalar yapması, danışıklı hareket etmesi ve rekabet ortamını sağlayamaması nedeniyle soruşturma açılması ve cezai yaptırımların uygulanması talep edildi.
Amaç, kamu bankalarının ihalelere uygun teklifler vermesini sağlamak ve rekabeti korumak olarak belirtildi.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı