Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Gazze’deki sivillerin yaşadığı zorlu mücadeleye dikkat çekti. Söz konusu bölgede yaşanan ölümler, yerinden edilmeler ve itibarın azalmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Türk Kızılay, Gazze’deki çatışmaların etkilerine karşı insani yardımın hızla ve güvenli bir şekilde ulaştırılması için derhal ateşkes çağrısında bulundu. Yılmaz, Gazze’deki durumu değerlendirirken, sivillerin korunması için derhal tedbir alınması gerektiğini vurguladı.
Yılmaz, Gazze’deki insanlık dramını özetlerken şu ifadeleri kullandı: “Gazze’de siviller son 2 yıldır hayatta kalmak için uğraşıyor, ancak yaşadıkları durum insanların dayanma güçlerini zorluyor. Ölüm, sürekli yerinden edilme ve onurlarının yok edilmesiyle karşı karşıyalar. Burada insanlık adeta anlamını yitiriyor. Binlerce aile parçalandı, insanlar sevdiklerinden ayrı düştü ve çoğu hala sevdiklerinin akıbetini bilmemekte. Gazze’de yaşananlar, insanlığın vicdanında derin izler bırakacak.”
Türk Kızılay, Gazze’ye kesintisiz insani yardım sağlamaya devam ediyor. Son 2 yılda 17 bin 681 ton insani yardım malzemesi bölgeye ulaştırıldı. Yardımlar arasında gıda, ilaç, giyim ve jeneratörler yer aldı. Türk Kızılay, aşevleri aracılığıyla günlük 21 bin kişiye sıcak yemek dağıtmaya devam ederken, yaklaşık 7,7 milyon öğün sıcak yemek ulaştırıldı. Ayrıca, temiz içme suyunun sağlanamadığı bölgelere 1,6 milyon litre su dağıtıldı. Aynı zamanda, Gazze’deki hastanelere ilaç, tıbbi sarf malzemeleri ve işletme giderleri desteği sağlanarak 150 binden fazla kişinin sağlık hizmetine erişimi güvence altına alındı.
Yılmaz, Gazze operasyonunu destekleyen bağışçılara teşekkür ederek şunları söyledi: “Gazze’de gerçekleştirdiğimiz her yardımda, Türk halkının desteğini hissediyoruz. Bu destek, umutların yeşermesine katkı sağlıyor. Her bağışçımıza, insani değerlere sahip çıktıkları için içtenlikle teşekkür ediyorum.”
