Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Tekin: “(Eğitim-öğretim sisteminin düşürülmesi) Bunu karar mekanizmaları ile tartışacağız”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim süresinin kısalacağı konusunu TBMM’nin takdirine bıraktıklarını belirtti. Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği fotoğraf yarışmasına Bakan Tekin’in katılması dikkat çekti. Gazze’deki vahşeti hatırlatan Tekin, insan haklarına vurgu yaptı ve eğitimin önemini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim süresinin kısalacağı konusunu TBMM'nin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim-öğretim süresinin kısaltılacağına dair konunun karar mekanizmalarıyla tartışılacağını ve sonucun TBMM’nin takdirine göre belirleneceğini belirtti. Eğitim-Bir-Sen, düzenlediği geleneksel ‘Eğitimden Bir Kare’ fotoğraf yarışmasının 8’incisini gerçekleştirdi. Ödül alan eserlerin sergilendiği etkinliğe Bakan Tekin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve davetliler katıldı. Program, açılış konuşmalarıyla başladı.

Tekin, insan hakları, barış ve demokrasinin asli öneme sahip olmamasının, İsrail’in vahşetine karşı sessizliği beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, eğitim öğretim sistemlerinin bu temel değerlere odaklanması gerektiğini vurguladı. Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği etkinliğin önemli olduğunu belirten Tekin, eğitimde insan haklarına saygının öne çıktığı bir müfredatın hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Öğretim sürelerinin kısalacağına dair soruları yanıtlayan Bakan Tekin, konunun detaylı bilgilendirmesini uygun zamanında yapacaklarını, modelle ilgili çalışmanın tüm alternatiflerin değerlendirilmesiyle tamamlandığını aktardı. Ayrıca Milli Eğitim Akademisi’nin faaliyete geçtiğini ve öğretmen atamalarının devam ettiğini belirtti.

Bakan Yumaklı ise Gazze’deki olaylara dikkat çekerek, gazetecilere verdikleri bilgi için teşekkür etti ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın ise insan haklarına vurgu yaptığı konuşmasında, Filistin halkının varoluş mücadelesi verdiğini ve dünyada bir duyarlılık oluşturduğunu belirtti. Program, protokol üyelerinin fotoğraf sergisini gezmeleriyle sona erdi.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı