Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları sonrasında ateşkes ilan edilmesi üzerine, Ankara Üniversitesi’nde eğitim gören 72 Filistinli öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Necdet Ünüvar, Rektör Yardımcıları ve Genel Sekreterin katılımıyla gerçekleşen buluşmada, 100. Yıl Salonu’nda öğrencilerle bir program düzenledi. Ünüvar, öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirerek onların hislerini ve düşüncelerini dinledi.
Ünüvar, yaptığı konuşmada Filistin’deki ateşkesin sadece çatışmanın durmasını değil, aynı zamanda insanlığın vicdanının hala canlı olduğunu gösterdiğini belirtti. “Filistin’deki acıların ardından gelen ateşkes, hepimiz için bir umut ışığı oldu” diyen Rektör Ünüvar, bu umudun sadece silahların susması değil, aynı zamanda adaletin ve barışın bir gün mutlaka hakim olacağını hatırlattığını söyledi. Ünüvar ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin meselesindeki tutumu için derin şükranlarını iletti.
Rektör Ünüvar, Ankara Üniversitesi’nde eğitim gören 72 Filistinli öğrencinin üniversite ailesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimleri için ellerinden gelen desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Program, Rektör Necdet Ünüvar’ın öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
