Bursa’da bakım için terk edilen otobüsler aniden alev topuna döndü. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için büyük çaba harcarken, yükselen dumanlar kentin çeşitli noktalarından görülebiliyordu.
Olay, Osmangazi ilçesine bağlı Küçükbalıklı Mahallesi’nde bulunan bir dükkanın önündeki otobüslerin bulunduğu bölgede meydana geldi. İlk belirtilere göre, yan yana sıralanmış otobüslerden dumanlar yükselmeye başladı ve kısa sürede 3 otobüs alevler içinde kaldı. Kara dumanlarla kaplanan gökyüzü, şehrin farklı bölgelerinden dikkat çekici bir manzara oluşturdu.
Olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri, alevlere müdahale etti ve diğer otobüslere yangının sıçramasını önlemek için büyük çaba sarf etti. Yangın kontrol altına alındı ancak otobüsler tamamen kül oldu. Polis ekipleri ise olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
