Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Almanya’da Filistin destekçileri başbakanlık binasını kırmızıya boyadı

    Berlin’de Filistin’i destekleyen 2 protestocu, Almanya Başbakanlığı binasının duvarlarını kırmızıya boyayarak İsrail’e ve Almanya’ya tepki gösterdi. Göstericiler sosyal medyada da eylemlerini paylaştı ve “Almanya soykırımda suç ortağı” dedi.

    Berlin'de Filistin'i destekleyen 2

    Berlin’de, İsrail’in Gazze’ye yönelik eylemlerini ve Almanya’nın desteğini protesto eden iki kişi, Almanya Başbakanlığı binasının duvarlarını kırmızıya boyadı. Neue Generation adlı grup üyeleri olan protestocular, ellerine aldıkları kırmızı boya ile başbakanlık binasını boyarken, sosyal medya hesaplarından da eylemlerini paylaştı. “İsrail’in ikinci büyük silah tedarikçisi Almanya, Gazze’deki acılardan doğrudan sorumludur” şeklinde açıklamalarda bulundular.
    Protestocuların biri, Başbakan Friedrich Merz’in İran’a yönelik tutumunu eleştirerek, “İsrail hepimiz için kirli işler yapıyor” diyerek “Kirli iş kanlıdır” yazılı pankart taşıdı. Polis tarafından gözaltına alınan aktivistler, sosyal medya üzerinden “Almanya, devam eden soykırımın suç ortağıdır” açıklamasını yayınladılar.

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya'nın
    Sıradaki Haber Dışişleri Bakanı Fidan, Kazak mevkidaşı Nurtleu ile görüştü