Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Almanya’dan İran’a çağrı: “Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile işbirliğini askıya alma adımından vazgeç”

    Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, İran Parlamentosunun Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile işbirliğini askıya alma kararını eleştirerek İran’ı vazgeçmeye çağırdı. Ayrıca, NATO Zirvesi’nde harcamalar konusunda anlaşmaları vurguladı ve Ukrayna’ya yönelik Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar gerektiğini belirtti.

    Almanya Dışişleri Bakanı Johann

    Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, İran Parlamentosu’nun Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile işbirliğini askıya alma kararını yanlış bir adım olarak nitelendirerek, İran hükümetini bu yönden vazgeçmeye davet etti. Wadephul, Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand ile Berlin’de bir araya gelerek geniş kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, NATO Zirvesi’nde üye ülkelerin savunma harcamalarına ilişkin alınan karar, İsrail ve İran arasındaki gerginlik, Ukrayna krizi ve Rusya’ya yönelik Avrupa Birliği’nin yeni yaptırım paketi gibi uluslararası konular ele alındı.

    Wadephul, NATO müttefiklerinin savunmaya yönelik harcamaları artırma konusundaki kararlılığını vurgulayarak, bu adımın ülkelerin güvenliği için gerekliliğine dikkat çekti. Ayrıca, İran ve ABD arasında doğrudan görüşmelerin olanaklı olabileceğine işaret eden Wadephul, Avrupa’nın bu süreçte önemli bir rol oynayacağını belirtti.

    İran’ın nükleer silah geliştirmediğine dair açık ve net bir taahhüt vermesi gerektiğini belirten Wadephul, İran Parlamentosu’nun Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile işbirliğini askıya alma kararını yanlış bulduğunu dile getirerek, İran hükümetini bu karardan dönmeye çağırdı.

    Rusya-Ukrayna krizine de değinen Wadephul, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’da yaptığı saldırıları kınayarak, Putin ve Rusya’ya karşı baskının arttırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand, Almanya ziyareti sırasında, iki ülke arasındaki ilişkilere ve ortaklıklara vurgu yaparak, NATO ittifakının önemine dikkat çekti ve Kanada’nın ABD’nin 51. eyaleti olmayacağını net bir şekilde ifade etti. Anand, İran ve İsrail arasındaki müzakerelerin önemine değinerek, İran’ın nükleer programındaki şeffaflığın sağlanması gerektiğini vurguladı. Son olarak, Kanada Dışişleri Bakanı’nın Alman mevkidaşına hediye vermesi, basın toplantısında sürpriz ve memnuniyet yarattı.

    Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama
    Sıradaki Haber Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı deniz safhasının ardından sona erdi