Ankara Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya üzerinden tanıştıkları erkekleri kendi işletmelerine götürerek yüksek miktarlarda hesap ödeten bir çeteye operasyon düzenledi. 18 şüpheli gözaltına alındı ve 8’i tutuklandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, sosyal medya platformlarında erkeklerle iletişime geçen şahısların, onları kendilerine ait mekanlara çağırıp fahiş fiyatlarla hesap ödeterek para aldıkları ortaya çıktı. Kullanılan yönteme göre, şahıslar öncelikle mağdurlarla tanışıyor ve daha sonra onları kendi mekanlarına davet ediyorlardı. Burada yüklü miktarda hesap çıkararak, tehdit ve baskı kurarak para tahsil ediyorlardı. Operasyon sonucunda, şahısların mağdurlardan aldıkları paraları örgüt içinde paylaştıkları belirlendi.
Ekiplerin fiziki ve teknik takibi sonucunda 19 olay ortaya çıkarıldı. Bu olaylardan sorumlu oldukları tespit edilen 18 şüpheliden 8’i tutuklandı, diğerleri ise gözaltına alındı.
