1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Asgari ücrete ara zam olacak mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari ücret tartışması kızışsa da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete Eylül ayında geçici bir artışın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Mevcut ekonomik durumu değerlendiren Karakaş, 4 bin liralık artış, asgari ücretin ise 21 bin liraya çıkmasını bekliyor. Milyonlarca işçi, hükümetin eylül ayında beklenen 4 bin liralık ücret artışına ilişkin belirsizliğini koruyan resmi bir açıklama yapmamasına rağmen eylül ayında olacakları sabırsızlıkla bekliyor. Ekonominin kötüleşmesiyle kaçınılmaz hale gelen asgari ücret artışı, emekliler ve özel sektör çalışanları için de bir umut ışığı olarak görülüyor.

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete ara zam yapılabileceğine dair işaretler olduğunu ve eylül ayına kadar 3 bin 500 TL’yi bulabilecek bir oranda ara zam yapılabileceğini iddia etti. 

Konuyla ilgili resmi bir kararın paylaşılmadığını, farklı gelişmeler olduğunda sizinle paylaşacağımızı tekrar hatırlatalım.

Asgari ücrete ara zam olacak mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin