Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Asırlık gelenek cirit Bayburt ve Erzincan’da yaşatılıyor

    Erzincan ve Bayburt’ta atlı spor kulüpleri tarafından düzenlenen cirit müsabakalarıyla ata sporu canlandırılıyor. Soğuk kış günlerinde gençlerin kar üzerinde gerçekleştirdiği antrenmanlar ilgi çekiyor. Ciritçiler, atlarıyla birlikte ciridi yaşatmaya kararlı.

    Erzincan ve Bayburt'ta atlı

    Erzincan ve Bayburt’ta atlı spor kulüpleri tarafından düzenlenen müsabakalarla ata sporu cirit geleneği yaşatılmaktadır. Bu bölgelerde cirit, zorlu koşullara rağmen icra edilmektedir. Gençler tarafından sahiplenilen bu spor, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Karlı kış günlerinde gençler, soğuğa aldırmadan cirit antrenmanları yaparak keyifli vakit geçirmektedirler.
    Cirit oyuncuları, atlarını kar üzerinde hızla koşturarak ata sporu olan cirit geleneğini yaşatmaya çalışmaktadırlar. Bir ciritçi olan Efe Yılmaz, “Amacımız ata sporu olan ciriti yaşatmak. Burada vakit geçirirken eğleniyoruz, spor yapıyoruz ve atalarımızın mirasını sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

    Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik
    Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”