Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tomografi süresi 5 dakikaya iniyor

    Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, acil sağlık hizmetlerinde önemli bir fark yaratacak olan yeni BT cihazını hizmete sundu. Yüksek çözünürlük ve hızlı çekim özellikleriyle dikkat çeken cihaz, hastaların ve sağlık personelinin güvenliğini ön planda tutuyor. Sağlıkta teknolojik dönüşüm süreciyle birlikte bölge halkına da katkı sağlanması hedefleniyor.

    Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi,

    Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki önemli acil sağlık hizmeti sunan kuruluşlardan biri olarak öne çıkıyor. Hastane, sunduğu hizmetler arasına yepyeni bir Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazını ekleyerek, acil sağlık hizmetlerinde önemli bir adım attı. Yeni BT cihazı, özellikle acil durumlarda hızlı ve güvenilir teşhis koyma konusunda sağlık çalışanlarına büyük kolaylık sağlayacak.

    Acil servislerde meydana gelen düşme, çarpma, trafik kazası, travma, baş ağrısı ve felç gibi vakalarda, hızlı görüntüleme büyük önem taşıyor. Yenilikçi BT cihazı, kısa tetkik süresi ve gelişmiş teknolojik özellikleriyle bu tür acil durumlarda sağlık personeline önemli bir destek sunuyor.

    Yeni BT cihazı, yüksek çözünürlük ve hızlı çekim özellikleriyle dikkat çekiyor. Radyasyon seviyesi oldukça düşük olan cihaz, çevre dostu bir teknoloji sunmanın yanı sıra yüksek çözünürlük kapasitesiyle tanı süreçlerini hızlandırıyor. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, cihazın çekim sürelerini 15 dakikadan 5 dakikaya indirdiğini ve bu sayede bekleme sürelerini kısaltarak daha fazla hastaya aynı anda hizmet verilebileceğini belirtti.

    Rektör Hacımüftüoğlu, yeni cihazın düşük radyasyon seviyesiyle sadece hastalara değil, sürekli cihazla çalışan sağlık personeline de büyük avantaj sağladığını vurguladı. Sağlık çalışanlarının mesleki risklerini en aza indirmeyi hedeflediklerini dile getiren Rektör, hastane çalışanlarının daha güvenli bir ortamda çalışmasına olanak tanıyacaklarını ifade etti.

    Hastane yönetimi, teknolojik olarak donanımlı olan yeni BT cihazının, hastane ve bölge halkı için önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Yenilikçi cihazın hasta memnuniyetini artıracağını ve hizmet kalitesini yükselteceğini belirten Rektör Hacımüftüoğlu, sağlık personeline katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Yapılan ziyarette cihazın kullanım alanlarıyla ilgili detaylar paylaşılmasıyla programa son verildi.

    Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik
    Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”