Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde bir vatandaşın yaptığı ihbar üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. İhbarcı, evinin arka kısmında bulunan bahçe istinat duvarının çöktüğünü belirterek yardım talebinde bulundu.
İhbarın ardından olay yerine hızla intikal eden jandarma ekipleri, yaptıkları ilk incelemede şahsın bahçe duvarında ciddi bir çökme meydana geldiğini tespit etti. Olası can kaybı riskine karşı ekipler bölgede güvenlik önlemleri aldı.
Devriye ekipleri, kepçenin enkaza girmesinden önce çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek titiz bir çalışma yürüttü. Yapılan kontroller sonucunda enkaz altında herhangi bir canlı bulunmadığı tespit edildi. Bunun üzerine iş makinelerinin kontrollü şekilde çalışmasına izin verildi.
Olayla ilgili herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadığı öğrenilirken, bölgede güvenlik tedbirlerinin bir süre daha sürdürüldüğü bildirildi.
