Beylikdüzü ilçesinde sakinlerin sürdürülebilir ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Beylikdüzü Belediyesi, 2024 yılında da aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Çevre dostu bir kent oluşturma hedefiyle yola çıkan belediye, çevre yatırımlarına odaklanarak çeşitli adımlar attı. İlçe genelinde atık toplama, cadde ve sokak temizliği, geri dönüşüm faaliyetleri, Sıfır Atık Projesi ve denetim çalışmaları gibi konularda titizlikle çalışmalar yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, halkın yaşam kalitesini artırmayı amaçladı.
Atık yönetiminde etkinlik sağlayan Beylikdüzü Belediyesi, Sıfır Atık Sistemi’nin ilçe genelinde uygulanmasıyla 2022 yılında “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı ve örnek bir atık yönetimi modeli oluşturdu. Dereagzı Mahallesi’nde bulunan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ile birlikte cadde ve sokaklara yerleştirilen 14 Mobil Atık Getirme Merkezi, 250 ambalaj atığı konteyneri, 200 geri dönüştürülebilir atık kumbarası, 125 cam kumbarası ve 26 atık ilaç kumbarasıyla çevrenin korunmasına ve ekonomiye olumlu katkılar sağlandı. 2024 yılında 949,94 ton ambalaj atığı, 230,92 ton atık cam, 62 ton 959 kilogram bitkisel atık yağ, 853 kilogram elektronik atık, 347 ton 530 kilogram tekstil atığı, 483,88 kilogram atık pil ve 1 ton 969 kilogram atık ilaç toplandı.
Belediye ekipleri, ilçenin temiz tutulması için gece gündüz demeden çalıştı. Bulvar, cadde, sokak ve mahallelerdeki temizlik faaliyetlerinin yanı sıra kamu binaları, sağlık merkezleri, camiler, semt pazarları, parklar ve bahçelerin temizliği de düzenli olarak gerçekleştirildi. Ayrıca, moloz, yol kirliliği, hava kirliliği ve atık suların denetimi konularında da çalışmalar titizlikle yürütüldü.
Çevre bilincinin güçlendirilmesine yönelik olarak Beylikdüzü Belediyesi tarafından 2024 yılında ilçedeki okullar, işletmeler ve sivil toplum kuruluşlarına çevre ve geri dönüşüm eğitimleri verildi. Toplamda 3,190 kişiye çevre konularında eğitim verilerek küresel ısınma, iklim değişikliği, su ve hava kirliliği, biyolojik çeşitlilik kaybı, gıda israfı gibi konularda farkındalık oluşturulması hedeflendi.