Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Depremde 3 kişinin öldüğü binayla ilgili davada karar açıklandı

Malatya’da meydana gelen depremde yıkılarak 3 kişinin hayatını kaybettiği apartmanla

Malatya’da meydana gelen depremde yıkılarak 3 kişinin hayatını kaybettiği apartmanla ilgili davada sonuç açıklandı.
Malatya’da 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan Yusuf Güney Apartmanı’na dair yapılan yargılama sonuçlandı. M.C.Y., T.Y. ve F.Y.’nin hayatını kaybettiği olayla ilgili davada karar verildi ve dava Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sonuçlandı.
Karar duruşmasına sanıklardan D.Ö. ve L.Y. ile taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı, daha önceki görüşünü tekrar ederek tüm sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Savunmalar alındıktan sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, D.D., B.A., L.Y. ve Y.K. hakkında beraat kararı verirken, binanın yapımıyla ilgili sorumlular Y.N., H.A. ve V.K. 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Projelerin onay sürecinde imzaları bulunan dönemin belediye personeli M.B., M.H.B., D.Ö., A.Y. ve A.Ö.’ye ise 5 yıl 1 ay 3 gün hapis cezası verildi.
Mahkeme heyeti, hapis cezası alan sanıklar için hüküm kesinleşinceye kadar yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirinin devam etmesine karar verdi. Kararın, istinaf ve Yargıtay sürecinin tamamlanmasının ardından kesinlik kazanacağı belirtildi.

Batman ilinde bir çocuk parkında çıkan yangın, mahalle sakinlerini korkuya
Sıradaki Haber Batman’da çocuk parkında korkutan yangın