Hatay’da psikolojik sorunları olan Uğur Çalışkan, evinin penceresinden çıkarak kayboldu. Ailesi, 50 gündür kardeşlerinden umutlu bir haber bekliyor. Kayıp genç Uğur’un ağabeyi Tarık Çalışkan, kardeşinin hayatta olduğuna inandığını ve gelecek umutlu haberi beklediğini dile getirdi.
27 yaşındaki Uğur Çalışkan, Van’dan Hatay’a gelmiş ve Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yaşıyordu. Üç yıl önce bipolar bozukluk teşhisi konulan Çalışkan, ilaç tedavisi görüyordu. 19 Şubat sabahı, konuk olduğu dayısının evinde bulunduğu sırada pencereden sinekliği parçalayıp evden ayrıldı. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine AFAD yönetiminde arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan aramalarda, Çalışkan’a ait elbise, telefon, cüzdan ve terliğine ulaşıldı. Ancak günler süren arama faaliyetleri sonuçsuz kaldı. Aile, kendi imkanlarıyla arama çalışmalarına devam ediyor. Kardeşini bulmayı uman Tarık Çalışkan, 50 gündür haber alamamanın acısını yaşadıklarını ve yardım çağrısında bulundu.
Tarık Çalışkan, “Kardeşim Uğur hala kayıp ve bir iz bulamadık. Devletin tüm imkanları kullanılmasına rağmen bulunamadı. Ailecek aramalarımıza devam ediyoruz. Uğur’un hala hayatta olduğuna inanıyorum. Jandarma ve AFAD ekipleri aramaları sonlandırdı ama biz çalışmalara devam edeceğiz. Kardeşimin ormanda olmadığını düşünüyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
