Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Hobisi, depremzede vatandaşın ekmek teknesi oldu

    Kahramanmaraş depremlerinin ardından Çorum’a yerleşen Kurtuluş Köroğlu, kendi tasarladığı el yapımı çantalarla geçimini sağlıyor. 35 yıl boyunca ayakkabıcılık yapan Köroğlu, el işçiliği ile ürettiklerini hakiki deriden yapmaya özen gösteriyor ve ileride daha kaliteli ürünler üretmeyi hedefliyor.

    Kahramanmaraş depremlerinin ardından Çorum'a

    64 yaşındaki Kurtuluş Köroğlu, Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, depremzedeler arasında yer aldı. Bu doğal afet sonrasında Köroğlu, ailesiyle birlikte Çorum’a taşınmak zorunda kaldı. Uzun yıllar boyunca ayakkabı tamirciliği yapan Kurtuluş Köroğlu, geçimini sağlamak için hobisi haline gelen el işi çanta yapımına başladı. Bir dükkan kiralayarak burada tasarladığı çantaları satmaya başlayan Köroğlu, artık bu işten geçimini temin ediyor. El emeği göz nuruyla tasarladığı çantaları deriden yapmaya özen gösteren Köroğlu, mesleğini severek icra ettiğini belirtiyor.

    Kurtuluş Köroğlu, gelini vesilesiyle Çorum’a yerleştiklerini, asıl mesleğinin ayakkabıcılık olduğunu ve çanta yapımına hobi olarak 6-7 yıl önce başladığını aktarıyor. Köroğlu, “Şu an ise Çorum’da el işi çanta yapım işiyle uğraşıyorum. Bizim ve herkes için önemli olan bir deprem yaşadık. Depremden sonra Çorum’a gelmek kısmetimizde varmış. Oğlumun eşi aslında Çorumlu, gelinimin vesilesiyle buraya geldik. Geldiğimize çok mutlu olduk. Buradaki insanlar bizi güzel karşıladılar, yardımcı oldular” diyor. Ayakkabacılıkla uğraştığı yıllarda çanta imalatıyla ilgili bir dükkanda karşılaştığı makineyle bu işe merak sardığını belirten Köroğlu, yıllar sonra çanta yapımına başlama fırsatı bulduğunu dile getiriyor.

    Özveriyle çalışarak kendini geliştirmeye gayret ettiğini söyleyen Köroğlu, “Çanta yapımında her işin kendine uygun makineleri ve yardımcı teknik elemanları var. O yardımcı teknik elemanlardan yoksun olduğumuz için bazı şeyleri zorlanarak yapıyoruz. Ama en güzelini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah ileride ekipmanları tamamlayarak daha kaliteli ürünler ortaya koyabilirim. Çantalarımın tamamını el işçiliğiyle hazırlıyorum ve modellemelerini de kendim yapıyorum. Bu mesleği devam ettirmek isteyenler olmasa da, bu alanda deneyimli olanlarla işbirliği yapmaktan memnuniyet duyarım” diyor.

    Çorum'un Alaca ilçesinde tarlada çalışan
    Sıradaki Haber Tarlada çalışan biçerdöverde korkutan yangın