Antalya’nın köklü yerleşim bölgelerinden biri olan Balbey Mahallesi’nde terkedilmiş bir binada çıkan yangın, atık toplayıcıları ve mahalle sakinlerini endişelendirdi. Yangın hızla kontrol altına alındı ve Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, “Balbey mahallesinin acilen restore edilmesi gerekiyor. Tarihi yapılardan geriye pek bir şey kalmadı, bir an önce müdahale edilmeli” dedi.
Olay, Muratpaşa ilçesi Balbey Mahallesi 427. Sokak’ta öğlen saatlerinde meydana geldi. Sebebi henüz belirlenemeyen yangın, yarım kalmış bir binadan yükselen dumanlarla fark edildi. Mahalle sakinleri durumu hemen yetkililere bildirdi ve itfaiye ile emniyet ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın kısa sürede söndürülürken, binanın etrafında atıkların bulunduğu gözlendi.
Yangın sonrası açıklama yapan Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, benzer olayların sık yaşandığını belirterek, “Balbey’de bu tür durumlar sık sık oluyor. Maalesef, yine bir yangın vakası yaşandı. Uzun süredir terkedilmiş bir inşaat var burada. Alt katta hurdacılık yapan kişiler bulunuyor. Yangının neden çıktığını tam olarak bilmiyoruz. Ancak hızla dumanlar yükseldi ve olay meydana geldi. Mahalle sakinleri hemen itfaiyeyi aradılar” dedi.
Uyaroğlu, olay sırasında binada kimsenin bulunmadığını ve herhangi bir can kaybı olmadığını belirtirken, “Ekipler olay yerine ulaştı ve yangını kontrol altına aldı. İçeride kimse bulunmuyor, şu ana kadar can kaybı yaşanmadı. Belediye zaman zaman buraya gelip uyarılarda bulunuyor, temizlik yaptırıyor. Ancak maalesef bazı kişiler burada yaşamaya devam ediyor” diye ekledi.
Mahallenin tarihi önemine vurgu yapan Uyaroğlu, “Balbey mahallesinin derhal restore edilmesi gerekiyor. Tarihi dokusu yok olmaya yüz tutmuş durumda. Bu durum içler acısı” şeklinde konuştu.
